Kaliňák je pripravený vyvrátiť „obludné“ klamstvá opozície

    0
    Premiér a predseda strany Smer-SD Robert Fico a minister vnútra Robert Kaliňák (Autor: SITA)

    SaS dnes zvolala mimoriadnu tlačovú konferenciu po tom, ako Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala v piatok (10. 6.) popoludní asistenta poslanca SaS Jozefa Rajtára, Filipa Rybaniča, ktorý podľa Denníka N pracuje v Tatra banke. Stalo sa tak údajne po tom, ako si tento týždeň pozrel účty Kaliňáka a exministra dopravy Jána Počiatka (Smer-SD). U Rybaniča tiež urobili domovú prehliadku.

    Netík zopakoval, že Kaliňák bol o tomto prípade informovaný. “Asistent poslanca za SaS Jozefa Rajtára sa z pozície zamestnanca komerčnej banky vlúpal a manipuloval s jeho bankovým účtom za účelom posunutia informácií poslancovi Rajtárovi a novinárom týždenníka Trend a Denníka N. Asistent poslanca je obvinený z trestného činu ohrozenia bankového tajomstva. Minister vnútra takéto konanie, ktoré je veľmi nebezpečné a je evidentným trestným činom, odmieta. Je za hranicou akceptovateľnosti, že sa politická strana v spolupráci s niektorými novinármi neštíti v rámci politického súboja spáchať trestný čin,” uviedol hovorca v stanovisku.

    Podľa jeho slov konštrukcie, s ktorými vo svojich otázkach Denník N a týždenník Trend pracujú, sú nepravdivé. “Minister vnútra Robert Kaliňák nikdy neprijal žiadne peniaze od osoby pána Bašternáka ani od firiem pána Bašternáka, či už priamo, alebo sprostredkovane. Minister vnútra Robert Kaliňák o tomto prípade informoval aj svojich koaličných partnerov a aby vyvrátil akékoľvek podozrenia, ukázal im aj všetky potrebné dokumenty,” dodal Netík.
    Rajtár dnes vyhlásil, že sa pri výkone svojej poslaneckej práce dozvedel o prevodoch, ktoré sú v rozpore s tvrdením ministra Kaliňáka. “Ten sa snažil navodiť dojem, že nemá väzby na podnikateľa Ladislava Bašternáka a jeho firmy,” povedal Rajtár.

    Poslanec SaS pripomenul, že sa počas mimoriadnej schôdze parlamentu, na ktorej Kaliňák čelil pokusu o odvolanie, ministra vnútra pýtal na existenciu nejakého finančného plnenia medzi ním a firmami, v ktorých figuroval Bašternák. “Minister Kaliňák existenciu takýchto prevodov poprel, ale všetko nasvedčuje tomu, že klamal. Vyzývam špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika, aby na výpoveď Rybaniča nazeral ako na akt vlastenectva a ako na ďalší dôkazový materiál týkajúci sa podozrení z daňových podvodov obrovského rozsahu, ktorým čelí podnikateľ Ladislav B.,” povedal Rajtár.  

    - Reklama -