Háveď, ufňukanci. Neuveriteľne tvrdé slová amerického konzervatívca pre PL.sk. O Obamovi, Trumpovi, Putinovi, liberáloch i utečencoch

0
Frank Bianchi (Autor: Archív F. B.)

Medzi hlavnými cieľmi vašej organizácie je boj proti liberálnej šialenosti. Čo tým vlastne myslíte a ako to vyzerá v praxi?

Keď som bol malý, päť-, šesťročný, existoval výraz pre chlapcov v tomto veku. Zvyčajne ich volali ufňukancami. Je to niekto, kto hneď plače alebo reve, keď sa mu druhí postavia do cesty. Hlavnou črtou týchto ufňnukancov je, že odmietajú evidentné dôkazy a fakty. Tak napríklad, keď matka nedokáže vysvetliť malej Debbie, že pieskovisko nepatrí len jej, ale aj ostatným malým deťom, ktoré sa tam prišli hrať. Malá Debbie kričí, plače a počká si, kým rodičia všetkých ostatných detí nevezmú svojich synov a dcéry preč, aby mohla mať celé pieskovisko len pre seba. Väčšinu detí vychovávajú tak, aby z nich neboli ufňukanci. Učia ich, že sa musia pozerať na veci aj z iného uhla pohľadu, že niekedy musia aj niečo obetovať a že niekedy na osobné pocity musia zabudnúť. To sú lekcie života, ktoré sa žiadni demokrati ani “progresívni” ľudia nikdy neučili. Demokrati aj liberáli si žijú výlučne podľa vlastných pocitov. Ak sa im niečo zapáči, tak si to ihneď žiadajú bez ohľadu na dôsledky, ktoré by to mohlo mať. Presne ako Debbie. Sú krátkozrakí, nepredvídajú a konajú svojvoľne. Sú to skrátka totálni ufňukanci.

Dá sa aj v histórii USA nájsť konkrétny politický príklad takéhoto správania sa?

Keď Lincoln a republikáni zrušili otroctvo, zlostní a nevrlí ľudia nespokojní s výsledkom občianskej vony boli priam zúriví a založili Ku Klux Klan. Vyše sto rokov terorizovali nielen Američanov čiernej pleti, ale aj bielych občanov. Prečo? Len preto, že sa cítili dotknutí a nenašli iný spôsob, ako to vyjadriť. Dnes už to je 150 rokov a rasizmus v Amerike stále existuje. Demokratická strana ho uplatňuje všade: sociálnej oblasti, zvýhodňovaní menšín či klesajúcou kvalitou vzdelávania. Nedávno sme napríklad videli v uliciach doslova v horúčkovitých záchvatoch demokratov v Missouri a Baltimore. Prečo? Pretože médiá ich nakŕmili lživými výrokmi, ktoré sa dotkli ich citov. A ich reakcia? Nárek, krik a trucovanie. Videli ste už batoľa, ako z ničoho nič začne hádzať hračky do steny? Tak si položte otázku, či je rozdiel medzi tým malým dieťaťom a detinsky sa správajúcimi dospelými, ktorých som spomenul? Videli ste už dieťa, ako dostalo záchvat v supermarkete alebo hocikde na verejnosti? Možno si pomyslíte, že každý rozumný rodič postaví dieťa nabok, kým sa neupokojí. Ale moje skúsenosti sú opačné. Rodičia zväčša ignorujú deti a tie plačú, kričia a ničia ďalej. A rodičom je to jedno a nestarajú sa ani o ostatných nakupujúcich či ľudí naokolo. A teraz si položte otázku, či je rozdiel medzi tými rodičmi a demokratickým guvernérom Missouri, ktorý dal pokyn na stiahnutie Národnej gardy počas nedávnych nepokojov alebo medzi činmi demokratického starostu Baltimoru, ktorý dal výtržníkom “priestor” na to, aby mohli všetko ničiť.

Dá sa porovnávať plačúce dieťa a jeho rodičia s prijatými opatreniami vrcholových politikov?

Je to predsa ten istý model. Presne tak, ako sa správajú rodičia ku kričiacemu, ufňukanému dieťaťu, tak isto sa správajú lídri demokratov. Takto sa predsa dospelí ľudia nesprávajú. Oni sa však nedokážu pozrieť realite do očí a sú absolútne ľahostajní voči druhým – nič nespravia pre ich blaho. Rodičia ufňukanca sa nezaujímajú, čo bude s ich potomkom v budúcnosti. Trápi ich jedine to, čo sa deje momentálne. Rovnako koná aj celé vedenie demokratov – nezaujíma ich budúcnosť a vývoj spoločnosti a jej obyvateľov. Samozrejme, najviac pozornosti venujú sebe. V prípade päť- až šesťročných detí je to pochopiteľné. Ak však hovoríme o dospelých ľuďoch, ktorí sa hlásia k Demokratickej strane a nazývajú a „progresívnymi“, je to neospravedlniteľné. Demokrati sú ufňukanci.

Ak sú demokrati ako zúrivo plačúce deti, čo sú potom pre amerických konzervatívcov liberáli?

Pravdou je, že liberáli sa absolútne nestarajú o druhých. Keď sa iniciovali v starostlivosti o ľudí tmavej pleti, že pre nich zveľadia vzdelávací systém v mestách ako Chicago a Detroit, nedosiahli nikdy žiadne výsledky. Už sa vystriedala celá generácia, odkedy to sľubovali a práve v týchto mestách sa čiernym dostane úplne najhoršieho vzdelania. Ale učitelia v týchto mestách dostávajú neúmerne vysoké platy, aj keď pri svojej práci absolútne zlyhávajú. A prečo? Možno to má do činenia aj s tým, že únia učiteľov vyjadruje obrovskú podporu kandidátom – demokratom. Ak by sa liberáli skutočne starali o chudobných, dali by viac z vlastných vrecák napríklad na charitu.

Liberáli teda nepodporujú charitatívne projekty?

V minimálnej miere, omnoho menšej ako napríklad konzervatívci. A prečo? Možno je to preto, lebo perú špinavé peniaze prostredníctvom vlády, aby pomohli chudobným a liberáli tým vlastne zabijú dve muchy jednou ranou: majú kontrolu nad tým, ako sa peniaze minuli, dostanú množstvo dobre platených miest s obrovskými benefitmi vo vláde a nemusia do ničoho investovať svoje vlastné prostriedky. Ak by sa liberáli skutočne starali o černochov, podporili by odsúdenie potratov ako rasovej genocídy Jesseho Jacksona. Potraty sú najčastejšou príčinou úmrtí černochov v Amerike. Ženy čiernej pleti podľa štatistík idú na potrat päťkrát častejšie ako belošky. Napriek tomu sú liberáli horlivými zástancami potratov. Prečo? Možno preto, že liberáli uprednostňujú pôžitkársky životný štýl, kde je sex len bežnou záležitosťou. Podľa prieskumov z roku 1981 až 54 % vplyvných elít zastávalo názor, že cudzoložstvo nie je nič zlé a od týchto čias v podstate žiadny spôsob antikoncepcie nie je dokonalý a potrat je nevyhnutnosť.

Ako vnímate ako zástupca konzervatívcov podporu gejov zo strany liberálov?

Ak by liberálom skutočne záležalo na homosexuáloch, snažili by sa im pomôcť, aby uprednostňovali monogamný životný štýl, čím by sa vyhli infikovaniu sa AIDS a ďalšími smrteľnými chorobami, ktoré prevládajú v gej komunitách. Ale liberáli hovoria, že promiskuitný život medzi homosexuálmi je v poriadku. Prečo? Možno preto, že ak spoločnosť príjme tento štýl v gej komunitách, bude mať pochopenie aj pre nezáväzný životný štýl samotných liberálov.

A aký je váš názor na zlepšenie zdravotnej starostlivosti Američanov, vytváranie nových pracovných príležitostí či náboženskú slobodu, ktorú majú liberáli v programe?

Zdravotná starostlivosť, ktorú zaviedol Obama, bola natoľko zlá, že liberáli klamali, ako dokážu udržať zdravotné poistky aj lekárov. Obama totiž zveril zdravotnú starostlivosť do rúk liberálom, ktorí zabezpečili financovanie operácií zmeny pohlavia a liečby pacientov infikovaných AIDS, ale minimalizovali zdravotnú starostlivosť pre ľudí s nadváhou, pre fajčiarov či alkoholikov. Ak by sa liberáli skutočne starali o zamestnanosť a vytvárali nové pracovné miesta, nerástla by nezamestnanosť v Amerike. Napriek tomu svorne tvrdia, že Obama spravil perfektnú robotu v krajine, čo sa ekonomiky týka. Ak by liberáli skutočne dbali o slobodu vierovyznania a slova, bránili by ľudí, ktorí majú iný názor, ako zastávajú oni – napríklad tých, ktorí sú oponentmi registrovaných partnerstiev. Napriek všetkému, liberáli, ktorí tak spoľahlivo hája práva moslimov, s pokojným svedomím odsudzujú kresťanov. Prečo? Možno preto, že v Amerike je to kresťanská morálka a presvedčenie, že Boh je nad vládou, ktorá bráni realizácii liberálnej agendy. A, samozrejme, moslimovia veria vo všemocnú vládu, čo je niečo, čo liberáli obdivujú. Jedným slovom – liberáli sa starajú a angažujú, a pomáhajú, ale starajú sa len sami o seba. Sú v tom skutočne dobrí, ako hlásajú, o čo všetko sa starajú, ale keď sa prizriete bližšie, zistíte, že práve samotní liberáli majú z tej všetkej starostlivosti osobný prospech. Ale už aj menej informovaní voliči si postupne uvedomujú, že liberálmi hlásaný program starostlivosti sú len obyčajné klamstvá.

O liberáloch sa vyjadrujete ako o hávedi. Môžete to vysvetliť?

Zachrániť prosperujúcu krajinu je veľmi náročná úloha. Každý, kto sa o to pokúsi, musí mať stratégiu, ako sa vyrovnať s najväčšími inštitúciami, ktoré sú rozložené zvnútra – to zahŕňa armádu, médiá, akademický svet a vládu. Aby sa to podarilo dosiahnuť čo najskôr a čo najefektívnejšie, je potrebné zvoliť správnu ideológiu. V Amerike je totiž zakorenená nenávisť a zároveň má tendenciu prezentovať sa ako krajina moci a vplyvu. Ak by ste akademickej obci povedali, že o 50 rokov bude Amerika svetovou veľmocou a európske krajiny budú potlačené na zanedbateľné menšiny, po celej krajine by sa vo veľkom oslavovalo vo všetkých univerzitách. V spravodajských médiách, filmoch, televíznych programoch či v novinách – všade ľuďom vymývajú mozgy a vytvárajú v nich pocit viny, že ich predkovia vytvorili z tejto krajiny veľkú zem.

Čo sa týka armády, udiala sa tu najhanebnejšia vec, aká sa len mohla. Stala sa z nej pred našimi očami akási „gej pride“ paráda a kľúčové pozície obsadili emocionálne založené ženy. Čoskoro armáda nebude schopná ani ochrániť našu krajinu pred nepriateľmi z tretieho sveta. Množstvo politických zástupcov je skorumpovaných, lebo sa do nich infiltrovali ľudia, ktorí nevyznávajú tradičné americké hodnoty. Konzumerizmus, nihilizmus, moslimova či Mexičania sú pre nich podstatnejšie priority. Americkí politici sa snažia o globalizáciu len za jediným účelom – majú z toho osobný prospech a obohacujú sa .Rovnako umožňujú veľkým korporáciám bohatnúť. V tejto krajine sa niektorí ľudia topia v miliardách, ale stredná vrstva zaniká. A peniaze sa používajú na agitáciu homosexuálnych manželstiev, práva transsexuálov a otvorenie hraníc.

Tvrdíte teda, že politické elity robia všetko proti Amerike?

Sú to predsa všetko argumenty, ktoré o tom svedčia a títo ľudia nenávidia Ameriku, pretláčajú agendu, ktorá vedie k úpadku Spojených štátov. A vo veľkom k tomu prispievajú aj médiá. George Orwell raz povedal: „Hovoriť pravdu v čase všeobecného klamu je revolučný čin.“  Dnes je protiamerická agenda silná a devastuje krajinu, preto sú neustále napádaní aj jednotlivci, ktorí chcú Ameriku zachrániť a spraviť ju silnejšou. A nie je to žiadna náhoda, keď ľudia, ktorí proklamujú tieto myšlienky, sú označovaní za rasistov, mizogýnov, homofóbnych či dokonca nacistov. Uznávame národné princípy, heterosexualitu, tradičné rodinné hodnoty, kresťanstvo, mužskosť, patriarchát a skepticizmus voči pro-izraelským záujmom. Oproti tomu stoja elitárske hodnoty, ktoré uznávajú feminizmus, homosexualitu, otvorenie hraníc pre imigrantov, transsexualitu, islam, multikuturalizmus, potraty a environmentalizmus. Keďže som zástancom konzervatívnych hodnôt, nikdy by som nemal možnosť vystúpiť v tradičných médiách v Amerike. Preferovaní sú tí, ktorí Amerike škodia.

Hovoríte tiež, že liberáli ničia posvätný dokument Ameriky – ústavu…

George Washington raz povedal, že Američania si sami musia určiť, či budú žiť ako slobodní, alebo budú otrokmi. A preto sa pýtam – myslíte si, že existuje dnes hrozba, že Američania by sa v 21. storočí mohli stať otrokmi?

Prekvapením volieb je úspech Donalda Trumpa, ktorého mnohí považujú za extrémistu. Čo si myslíte o jeho rétorike? Ako hodnotíte politiku súčasného prezidenta Obamu?

Kedysi som si myslel, že jediný spôsob, ako zastaviť spojenie rôznych frakcií na tomto svete je, že krajinu napadnú mimozemské formy života z vesmíru. Už neverím, že by aj armáda mimozemšťanov mohla stačiť. Nie som presvedčený ani o tom, že takáto invázia by mohla spojiť Američanov, nieto Rusov a Ukrajincov, Izraelčanov a Palestínčanov alebo moslimov a civilizovaných ľudí. Američania sú natoľko rozdelení, rôznorodí, že dokonca ani liberáli a konzervatívci sa nevedia zhodnúť, že vrahovia z Islamského štátu by mali byť zlikvidovaní. Veď v histórii máme veľa príkladov – napríklad, milióny ľudí nevideli dôvod bojovať s nacistami, aj keď Hitler celé roky vyhladzoval židovskú populáciu. Ak by sa nestali niektoré historické udalosti, ako napríklad reakcia na útoky na Pearl Harbor, dnes by Európa nevyzerala tak, ako vyzerá.  Pravdepodobne by bola pod nadvládou nacistov. Jediná vojna, o ktorú sa liberáli zaujímajú, je tá, ktorú si oni sami vymysleli: neustále vedú priam križiacke výpravy voči konzervatívcom. V súčasnosti sa vedie vojna proti Američanom a stojí za ňou Obama spoločne s liberálmi – a dopláca na ňu stredná vrstva, ktorú postupne likvidujú.

Aký je váš názor na imigračnú krízu v Európe?

Keď sledujem obrázky, ktoré zdieľajú médiá – napríklad ako zúfalý otec nesie v náručí utopené dieťa, pomyslím si, že toto môže spraviť len psychopat. Ako môže niekto riskovať život svojho dieťaťa iba preto, aby sa dostal do inej krajiny? Všetky tie mŕtve deti utopené v mori sú vinou Európanov. Mali by do Afriky a krajín Stredného východu posielať luxusné lode pre utečencov s nápisom Vitajte na palube, čo je naše, je aj vaše. Potom by zrejme nebolo tých utopených detí. Ale potom by už ani nebola žiadna Európa… Ako som povedal, je mi veľmi ľúto všetkých tých nevinných detí, ktoré prišli o život vinou nezodpovedných rodičov. Ale zároveň chcem podotknúť, že médiá neuveriteľne manipulujú ľuďmi, keď šíria takéto správy a srdcervúce obrázky. Keď sa pozriete na moslimov, kde a ako žijú, vyjde vám z toho jediné – s každým majú problém a nevedia žiť v mieri na rozdiel od ostatných ľudí odlišných vierovyznaní. Moslimovia vedia len nenávidieť. A v tom má Trump pravdu. Ten, kto raz nenávidí, sa nezmení a vždy bude plný nenávisti.

Ďalšou vážnou kandidátkou na post prezidenta je Hillary Clintonová. Považujete ju za dobrú kandidátku?

Všetko sa to vlastne začalo debatou demokratov, kde Hillary prehlásila, že bohatí ľudia neplatia spravodlivý podiel na daniach a Sanders (Bernie Sanders – senátor Vermontu, kandidát na prezidenta USA za demokratov – pozn. red.)  tam len stál a súhlasne prikyvoval. Ja mám však lepšiu predstavu, čo by sme mali spraviť pre bohatých, chamtivých ľudí. Navrhol by som postaviť pre nich v našom hlavnom meste nový pamätník, aby sme si ich uctili. Je na čase vzdať hold tým, ktorí nášmu národu dlžia veľa. Tým, ktorí len neustále dávajú a na oplátku sa im nič iné nedostane len naša vďačnosť. Nastal ten správny čas postaviť im veľký lesklý pamätník, ktorým si uctíme veľkých Američanov – bohatých. V slovníku liberálov sú bohatí ľudia synonymom špinavých, chamtivých, skazených a bezcitných. Každé štyri roky, keď sú prezidentské voľby, vytiahnu liberáli tú istú rétoriku – útok na bohatých ľudí. Demokrati tvrdia, že bohatí by mali platiť omnoho vyššie dane, lebo to nie je spravodlivý systém a ak by sa to zaviedlo, mali by sme nižší dlh. O tom sa však už nehovorí, ako Obama zadĺžil Ameriku a to v čase, keď už odchádza z funkcie. Zaujímavé, že z rozpočtu a dlhov sú znepokojení len v čase volieb. Ja sa však nechcem dostať do konfliktu s mojimi priateľmi – liberálmi o tom, čo si zaslúžia alebo nezaslúžia boháči v tejto krajine a či im poskytovať daňové úľavy. Zastávam názor, že bohatých ľudí treba uznávať, a nie pochovávať ich.

Je teda podľa vás daňový systém v Amerike spravodlivý?

Vedeli ste, že vrchné jedno percento pracujúcich zo svojho hrubého príjmu zaplatí z vybraných daní až 42 % všetkých daní celej tejto krajiny? A horných 10 % zaplatí približne 78 % všetkých daní z príjmov fyzických osôb? Práve tí, ktorí majú tučné vrecká, pomáhajú najviac tejto krajine: vďaka nim sa poskytuje pomoc pre ľudí, či už potraviny pre tých, ktorí nemajú čo jesť, zdravotná starostlivosť pre chudobných, ktorí si ju nemôžu dovoliť, finančná podpora na vzdelanie pre mladých, ktorí si nemôžu dovoliť študovať na vysokých školách a napríklad aj mlieko a plienky pre chudobné deti, ktoré porodili 15-ročné matky a ich nezodpovední otcovia sa nedokážu postarať a sú ľahostajní. Nie, netvrdím, že všetci najbohatší Američania sú obetaví filantropi. Skúste si však predstaviť Ameriku bez týchto bohatých ľudí. Samozrejme, nesúhlasím ani s tým, aby mali daňové úľavy, ale rovnako nesúhlasím, aby sme bohatých ľudí trestali a hanili.

Takže, aké sú vlastne hlavné zásady konzervatívcov a myšlienok, ktoré šírite prostredníctvom živého vysielania?

Existujú doslova milióny ľudí po celej krajine, ktoré podporujú konzervatívcov, ale sú rozdrobení na malé skupiny, ktoré pracujú nezávisle od seba a to z toho jednoduchého dôvodu, že sa väčšinou snažia ovplyvniť miestne oblasti a nemajú odborné znalosti organizovať svoje aktivity na národnej úrovni. Savage Nation sa skladá z mnohých týchto skupín. Ľudia môžu patriť do regionálnych skupín, niektorí vôbec nie, ale všetkých spája spoločná vízia –  nechcú takúto vládu, za ktorú robia krik liberáli.

V júli to budú dva roky, čo pracujete pre Savage Nation. Aké sú vaše najväčšie úspechy?

Máme celonárodné denné vysielanie, ktoré je zamerané na objasnenie agendy liberálov. Aj keď v Amerike je zástancov liberálov len 17 %, v súčasnosti majú pod kontrolou zvyšných 83 % populácie. Agitujú sa a organizujú už od 60. rokov, odkedy mali plán získať kontrolu nad médiami, akademickou obcou a, samozrejme, aj celým systémom spoločnosti. Z právnikov, z ktorých sa nestanú sudcovia, sa stanú politici. Majú pod kontrolou aj médiá a ktokoľvek vyjadrí nesúhlas, stane sa okamžite terčom útokov. Učitelia v školách vymývajú mozgy deťom a učia ich, že Boh neexistuje. Ich filozofiou sú pocity – ak sa cítite dobre, neváhajte to vyskúšať. Zmyslom života je, aby ste sa dobre cítili. A ak vám to poskytnú trebárs aj drogy, neváhajte ich skúsiť. Jednoducho, neexistuje žiadna morálka ani základné štandardy. Mojím cieľom je zobudiť našu populáciu. Savage Nation funguje už 20 rokov a ja to nerobím pre peniaze, ale preto, aby som mohol byť súčasťou tohto boja.

Všetci si pamätáme na obdobie tzv. studenej vojny, keď boli vzťahy medzi Ruskom a Amerikou napäté. Myslíte si, že história by sa mohla opakovať?

Rusko už nie je nepriateľom Ameriky a ja osobne túto krajinu považujem za priateľa. Všetko, čo sa dnes deje, možno pomenovať jednoducho: napäté vzťahy a to, že Rusko je naším nepriateľom, sa vytvárajú len v médiách s cieľom ovplyvniť verejnú mienku. Jediným skutočným nepriateľom Ruska aj Ameriky je však Obama.

Dr. Michael Savage je slobodné vysielanie, ktoré má milióny poslucháčov v Amerike. Vy však hovoríte, že väčšina médií túto slobodu nemá…

Sloboda médií je veľmi dôležitá, ale treba povedať, že všetky hlavné spravodajské mediá v Amerike sú vlastnené a informujú ľudí rovnako. Majú svojich manažérov, ktorí presne kontrolujú, čo môžu pustiť do éteru a do tlače a čo nemôžu. Za to, že novinári poslúchajú a nechajú si editovať svoje pôvodné verzie, sú odmenení vysokými mzdami.

Dr. Savage je jediné médium v Amerike, ktoré sa ocitlo na tzv. blackliste. Ako je to vôbec možné? Amerika si predsa vytvára obraz demokratickej krajiny, kde je sloboda slova…

Je to priamy dôsledok ohováračskej kampane, ktorá sa spustila proti nám, lebo sa snažíme ľuďom povedať pravdu. Čoskoro bude veľmi pravdepodobný scenár realitou: Británia bude pod úplnou kontrolou moslimov a žiadny “západniar” v tejto krajine nebude vítaný.

- Reklama -