VIDEO Takto sa Zoja bráni kontaktu s otcom. Pozrite si celý priebeh jej odovzdávania. Otca, sociálku aj policajtov

    0
    Poslankyňa Jana Cigániková (Autor: Archív Jany Cigánikovej)

    O samotnom odovzdávaní Zoje otcovi informovala na sociálnej sieti aktivistka Monika Kozelová, ktorá podrobne opisuje priebeh odovzdania, bránenie sa dieťaťa, jeho plač, ale aj prístup pracovníkov sociálnej kurately, ktorí na základe Zojinho správania dievčatko ponechali cez víkend s matkou. Na mieste bola aj poslankyňa zo SaS Jana Cigániková, ktorá pre ParlamentnéListy.sk opísala situáciu po odchode sociálnych pracovníkov, keď Zojin otec zavolal políciu. Viac sme o tom písali TU.

    Liberálka Cigániková Zojin príbeh zhrnula na svojom blogu a pridala aj video, ktoré zachytáva, čo všetko sa počas odovzdávania dialo. Reakcie matky, otca, malej Zoje, ale aj sociálnych pracovníkov a polície.

    Zdroj: YouTube/Jana Cigániková. Keď je súd viac ako strach dieťaťa.

    Prípad malého dievčaťa, ktoré násilne odobrali sociálni pracovníci jeho matke, rezonoval v médiach nielen preto, že sa stal krátko po násilnom odobratí malého Marca, ale aj preto, že v prípade Zoje vstupuje do celého príbehu aj jej otec, ktorému ju dočasne zveril Krajský súd v Bratislave napriek tomu, že podľa matky je Zoja svojím otcom sexuálne zneužívaná a týraná. Rozhodnutie súdu poslanec Sme rodina Peter Pčolinský a Monika Onderková z OZ Deti patria rodičom považujú za nepochopiteľné. Viac sme o tom písali TU.

    - Reklama -