Dozrieva nové usporiadanie sveta. Američania ustupujú. S takouto analýzou amerických volieb prichádza najznámejší slovenský rytier a rusofil

    0
    Ján Čarnogurský, advokát, bývalý slovenský premiér a minister spravodlivosti (Autor: Jozef Hübel)

    „V Spojených štátoch Donald Trump aj Hillary Clintonová nazbierali potrebný počet hlasov v primárkach svojich strán pre nomináciu za kandidáta do záverečného kola prezidentských volieb. Či americkí voliči zvolia jedného, alebo druhú, bude to znak ďalšieho ústupu zo svetovej scény,“ píše Čarnogurský na sociálnej sieti.

    Ústup Američanov podľa bývalého kádeháka možno tušiť napríklad v postoji Trumpa, ktorý považuje všetky zahraničné konflikty za konflikty, ktoré sa Ameriky netýkajú. „Chce sa sústrediť na rekonštrukciu Ameriky zvnútra. Jeho rétorika svedčí, že Američania už majú dosť politickej korektnosti, ktorú správne považujú za klamstvo a cenzúru,“ tvrdí.

    Záverečná kampaň sa ešte ani nezačala a Hillary Clintonová sa Čarnogurskému už teraz zdá akási unavená. „Jej zbraňou je práve politická korektnosť a plnenie želaní amerického establishmentu – americkej moci v najširšom zmysle,“ myslí si.

    Čarnogurský si ďalej všíma viacero trendov, medzi inými aj „smrtiacu zbraň“ proti lietadlovým lodiam, ktorú mali vyvinúť Rusi a Číňania. „Americký časopis National Interest napísal, že asi sa končí éra lietadlových lodí. Dodávam, že to by znamenalo koniec americkej nadvlády na moriach. Asi dozrieva nové usporiadanie sveta,“ dodáva na záver.

    Zdroj: Facebook/Ján Čarnogurský

    - Reklama -