Keď budem veľký, chcem byť asistentom poslanca. Kráľovské platy za…

    0
    Peniaze, ilustračné foto (Autor: SITA/AP)

    Poslanci NR SR majú nárok až na troch asistentov, no niektorí majú doslova kráľovský plat. Mesačné odmeny sa pohybujú od 500 do 2 077 eur. Je na samotnom poslancovi, aký počet asistentov si zvolí, môže mať jedného, ale aj plný počet troch „pomocníkov“. Podľa ich počtu sa potom delí aj suma 2 077 eur. Troch asistentov má napríklad aj Jozef Viskupič z OĽaNO, ktorý medzi nich rozdeľuje dvojtisícovú sumu. Viskupič prekvapil inováciou v podobe inzerátu na pracovnom portáli Profesia, vďaka ktorému si aj našiel pomoc do svojho parlamentného tímu.

    Nie všetci poslanci disponujú až troma asistentmi. Niektorí majú len jedného a tomu dajú často poriadne zarobiť. Viliam Kandra robí pre Rastislava Holúbka zo Sme rodina a na účte sa mu mesačne objaví suma 2 077 eur. Exsieťar Miroslav Beblavý sa rozhodol byť spravodlivý a svojim dvom asistentom, Vincentovi Bujňákovi a Oskarovi Dvořákovi, nadelil po 1 038 eur.

    Jednou z asistentiek Mariana Kotlebu (ĽSNS) je aj Michaela Kružlicová, ktorá sa „preslávila“ podivuhodným statusom na svojom profile na sociálnej sieti. Tá si asistovaním ľudákovi odnesie mesačne 1 007 eur. Anna Andrejuvová sa u Daniela Lipšica taktiež nemôže sťažovať. Mesačne sa poteší sume 1 577 eur. O parádnych asistentských výslužkách“ informoval portál Pluska.sk.

    - Reklama -