Príbeh jednej strany. Bývalé kone SDKÚ teraz ťahajú Ficov koč

    0
    Deti v NR SR (Autor: SITA)

    Slovenská politická scéna sa polarizuje na pravicu a ľavicu. V 90. rokoch 20. storočia zvádzali tieto dva póly boje rovnako ako dnes. V tých časoch proti sebe stála na strane pravice strana Mikuláša Dzurindu SDKÚ a na strane ľavice strana Roberta Fica Smer. Všetko sedí, všetko zapadá, šok príde až teraz. „Je to politický pravek, minulosť tak dávna, že si mnohí ani nevšimli, ako takmer všetci politici, ktorí boli kedysi členmi SDKÚ a sú dnes v politike, vládnu s Robertom Ficom,“ píše Jaroslav Daniška, šéfredaktor revue Impulz, vo svojom fejtóne v denníku Postoj.sk.

    Medzi najvýraznejšie tváre, ktoré si čo-to odžili po boku Mikuláša Dzurindu, patrí Lucia Žitňanská, ktorá v súčasnosti figuruje na pozícii ministerky spravodlivosti vo vláde s Robertom Ficom. Na krk jej dýcha aktívny minister zdravotníctva Tomáš Drucker, „kedysi člen SDKÚ, potom aj poradca predsedu Pavla Freša“, ako približuje Ficovho ministra Daniška.

    Ako trojnásobného kandidáta za SDKÚ označuje šéfredaktor starostu Nižného Slavkova Jozefa Kamenického, ktorý aktuálne vo vláde pôsobí ako štátny tajomník v ministerstve pôdohospodárstva. Medzi známe tváre patrí aj bývalý kakaovník“ z víkendového detského vysielania komerčnej televízie Igor Adamec, aktuálne štátny tajomník u Marka Maďariča.

    „Nuž a aby sme nezabudli, Martin Fedor, svojho času najmladší minister vo vláde a popredný člen SDKÚ, ktorý viedol veľký rezort – obranu. Dnes člen vládnej koalície v parlamente zvolený za Sieť,“ píše Daniška a dodáva, že sú len dvaja politici SDKÚ, ktorí v politike dodnes pôsobia a nehlasujú s premiérom. „Ten prvý je poslanec Miroslav Beblavý, a hoci by určite tvrdil dnes opak, nebol ďaleko od toho ani on. A ten druhý je Eugen Jurzyca, bývalý minister školstva a dnes opozičný poslanec SaS,“ uzatvára šéfredaktor Daniška.

    - Reklama -