Kaliňáka podržíme, zaznelo od bugárovcov

    0
    Logo strany Most-Híd (Autor: Most-Híd)

    Most-Híd je za vyšetrenie daňovej kauzy Ladislava Bašternáka. Ak sa preukážu pochybenia jednotlivca, mala by byť podľa nej vyvodená zodpovednosť. Most-Híd chce zároveň nezávislú kontrolu polície.

    “Prípad podnikateľa Bašternáka vyvoláva viacero otázok, na ktoré dnes nemáme odpovede. Je správne, že sa znovu otvorilo vyšetrovanie v tejto veci a preverujú sa nové skutočnosti. Ak sa preukáže, že došlo k pochybeniam, tak voči konkrétnym jednotlivcom by mala byť vyvodená zodpovednosť,” uvádza sa v stanovisku strany Most-Híd.

    Strana potvrdzuje záujem o systémové zmeny, ktoré zabezpečia nezávislú kontrolu polície. Pripomína, že o nezávislej kontrole hovorí aj programové vyhlásenie vlády.

    Ministra Kaliňáka žiada opozícia odvolať pre daňovú kauzu Bašternák, do vyšetrovania ktorej podľa opozície Kaliňák zasahuje. Minister zasahovanie do vyšetrovania odmieta.

    V kauze Bašternák ide o bratislavský bytový komplex Five Star Residence, ktorý stavala firma Mariana Kočnera. Spoločnosť Ladislava Bašternáka v ňom údajne kúpila sedem bytov za 12 miliónov eur a následne si mala uplatniť nadmerný odpočet DPH vo výške dva milióny eur. Tým mali okradnúť podľa opozície ľudí.

    - Reklama -