Modlite sa potichu! Migrantov by to mohlo rušiť, vyzýva katolícka charita veriacich

    0
    Migranti v talianskom meste Ventimiglia (Autor: TASR)
    V severotalianskom meste Ventimiglia platia pre kresťanov, ktorí chodia do tamojšieho chrámu svätého Antonia, neslýchané pravidlá. Veriaci sa z nariadenia mimovládnej organizácie Caritas údajne nesmú modliť nahlas. Dôvod je jednoduchý, ide vraj iba o prejav rešpektu voči migrantom, ktorí sú ubytovaní v priestoroch kostola. 
     
    Prípad sa dostal na verejnosť, keď jedna z veriacich navrhla, aby migrantov z kostola svätého Antonia v meste Ventimiglia presťahovali inam a ľudia by sa tak mohli ďalej modliť tak, ako boli zvyknutí pred ich príchodom. Takýto návrh však údajne neprešiel u tamojšieho kňaza, ktorý dotyčnú spolu s ďalšími návštevníkmi chrámu údajne odprevadil do iného kostola, kde sa mohli pomodliť nahlas bez toho, aby rušili migrantov
     
    Za vzniknutú situáciu je údajne zodpovedná medzinárodná katolícka charitatívna organizácia Caritas. Práve ona míňa nemalé zdroje, aby po celej Európe ubytovala migrantov, ktorých príchod sa tento rok síce spomalil, ale stále ich pribúda po tisíckach. 
     
    Caritas rozdáva migrantom vo Ventimiglia približne 600 jedál denne. Pobrežné mesto leží tesne pri taliansko-francúzskych hraniciach a je obľúbenou zastávkou turistov na ceste z Francúzskej riviéry. Práve vďaka svojej polohe je Ventimiglia v posledných mesiacoch vystavená stále väčšiemu tlaku zo strany migrantov. Tí sa totiž cez mesto neďaleko hraníc snažia dostať do Francúzska a odtiaľ buď do vytúženého Nemecka, alebo Veľkej Británie. Pre nezvládnuteľný počet migrantov, ktorí sa v meste usídili, bol starosta nútený násilne vypratať jeden z tamojších ilegálnych utečeneckých táborov. 

    Situácia je neúnosná

    Podľa starostu je situácia v meste neúnosná, denne prichádzajú desiatky migrantov z Afriky, ktorí mieria práve na hranice s Francúzskom. Nie všetci však z mesta Ventimiglia odídu a pri 50 migrantoch denne sa náklady na starostlivosť o nich nedajú podľa úradov zniesť. Talianska vláda navyše nevyplatí mestu ani polovicu z takmer štvrť milióna eur, ktoré radnica už minula na starostlivosť o migrantov za prvých päť mesiacov tohto roka. 

     
    Desiatky cudzincov z Afriky a Blízkeho východu ubytovaných v kostole svätého Antonia museli pred pár dňami zaočkovať, lebo sa medzi nimi začali šíriť ovčie kiahne a tie môžu byť najmä pre dospelých, ktorí ich ešte nemali a nie sú zaočkovaní, životunebezpečné. Portál Breitbart už v minulosti viackrát informoval, že katolícka cirkev v Európe začína prijímať migrantov na úkor kresťanstva aj samotných veriacich. 
     
    Informáciu o zákaze hlasného modlenia v záujme migrantov, ktorú zverejnila talianska agentúra ANSA, cituje aj denník The Washington Times, ktorý dodáva, že Taliansko, podobne ako ďalšie európske krajiny, má problém s absorbovaním vĺn migrantov z Blízkeho východu a severnej Afriky pre neutíchajúcu občiansku vojnu v Sýrii a kolaps Líbye. 
     
    - Reklama -