Pozrite, toto odkázal Barack Hussein Obama moslimom na celom svete

    0

    Vo svojom vyhlásení k ramadánu poprial Obama spoločne so svojou ženou Michelle všetko najlepšie moslimom celého sveta. „Pre mnohých je tento mesiac príležitosťou k reflexii a duchovnému rastu, odpusteniu, trpezlivosti a húževnatosti, súcitu s tými menej šťastnými a jednote naprieč komunitami,” napísal prezident USA a pripomenul, že okrem iného je ramadán mesiacom skvelej kuchyne.

    „U nás, v Spojených štátoch, sme požehnaní moslimskou komunitou pestrou ako národ sám,” uviedol, pričom spomenul, že moslimovia boli v USA od samého začiatku ich existencie a noví stále prichádzajú.

    „Ako moslimskí Američania oslavujú svätý mesiac, pripomenuli mi, že my, Američania sme ako jedna rodina. Stojím pevne s komunitami moslimských Američanov v ich odmietnutí hlasov, ktoré sa nás snažia rozdeliť, obmedziť naše náboženské slobody a občianske práva,” napísal s tým, že je potrebné spolupracovať v snahe ukončiť utrpenie tých, ktorým sa nedostáva základných ľudských práv, a že USA privítajú každého utečenca, „vrátane tých moslimských”.

    Na záver pozval všetkých moslimov, aby ho prišli navštíviť počas ramadánu v Bielom dome a dodal, že si nevie predstaviť lepšiu oslavu ramadánu, než na koniec svojho funkčného obdobia uctiť moslimský podiel na americkej spoločnosti.

    Ramadán je deviatym mesiacom islamského kalendára, počas ktorého držia moslimovia od východu do západu slnka pôst. Je to jeden z najsvätejších sviatkov a jeden z piatich pilierov islamu. Moslimovia veria, že to bolo práve počas ramadánu, keď sa prorokovi Mohamedovi zjavil Korán.

    Celý príspevok TU.

    - Reklama -