Galko strieľa ostrými. Ďalšie tvrdé vyjadrenia na jeho srdcovku – obranu, a nové útoky na Smer

    0
    Ľubomír Galko (Autor: SITA)

    Poslanec z klubu SaS Ľubomír Galko sa počas uplynulého víkendu vyjadril k práci a osobe exministra obrany Martina Glváča, keď na sociálnej sieti skonštatoval, že počas štvorročného pôsobenia Glváča vo funkcii ministra obrany sa mu s ním nepodarilo nikdy stretnúť v diskusii, pretože podľa jeho slov nenabral smerák ani raz odvahu.

    V komentári pre EurópskeNoviny.sk pokračuje Galko vo svojej obľúbenej útočnej rétorike tak ohľadne rezortu obrany, ako aj ohľadne predstaviteľov vládnej strany Smer. „Robert Fico sa opäť chce vrátiť k osvedčenému scenáru z minulosti. Chce opäť spraviť chudobného príbuzného za posledné roky z najviac poddimenzovaného rezortu,“ vyjadril sa podpredseda liberálov a ku kritike premiérovho vyjadrenia, „že radšej dať na mlieko ako na zbrane“, pridáva aj konštatovanie: „Odrazu aký pacifista!“

    Podľa Galka nie je Ficovo uvažovanie nové, ale „je to uvažovanie mimoriadne nebezpečné“, a argumentuje tým, že terorizmus, kybernetické útoky, energetické hrozby, ale aj migračná kríza ako nové hrozby si vyžadujú úplne iný a podstatne vyšší disponibilný finančný rámec pre rozpočty rezortov obrany, ako to bolo doposiaľ. Túto hrozbu podľa jeho slov pochopili vo viacerých krajinách a „životne dôležité je, aby to pochopili už aj populistickí politici non plus ultra na Slovensku a prestali si robiť z ozbrojených síl (OS) svoju pokladničku“.

    Rovnako dodáva: „Technika OS SR je vo veľmi zlom stave a jej modernizácia je životne dôležitá. V krátkom čase je potrebné urobiť rozhodnutia, čo so stíhačkami a obrnenými vozidlami,“ píše a vo vymenúvaní pokračuje, „v prípade obrnených vozidiel treba ukončiť naťahovanie sa.“ Nezabúda ani na to, že bude treba rozhodnúť, čo s vrtuľníkmi. Na zreteli podľa neho treba mať aj vojakov. „Vojaci musia cvičiť, doma aj v zahraničí. Modernizácia aj výcvik musia byť v rovnováhe. Zbytočne budeme mať adekvátnu techniku a nevycvičených vojakov alebo naopak, vycvičených vojakov bez adekvátnej techniky,“ tvrdí.


     

    - Reklama -