SNS podrží Kaliňáka v kauze Bašternák. Zmeniť to však môže jedna vec

    0
    Robert Kaliňák, vicecepremiér a minister vnútra (Autor: Jozef Hübel)

    Paška spochybnil určenie Kaliňáka ako vinníka celej situácie. „Ja osobne to vnímam ako problém daňového úradu, ktorý mal záležitosť okolo daňových vratiek riešiť. Z tohto pohľadu hodiť problém na ministra Kaliňáka tak, ako je to popísané, nie je možné,“ povedal.

    Upozornil tiež, že návrh na odvolávanie prichádza vo veľmi nevhodnom čase. “Nejde o novú záležitosť, prešlo päť až šesť rokov, aby si predkladatelia návrhu túto vec z hľadiska fungovania ministerstva vnútra všimli,” upozornil. “Teraz sa chystáme na predsedníctvo v Rade Európskej únie, správy o tom, že sa tu bude odvolávať minister, poškodia meno Slovenska,“ zdôraznil.

    Jozef Viskupič (OĽaNO-NOVA) považuje kritiku termínu návrhu na odvolanie za scestnú. “Nie je problém, že sa to deje teraz, nie je problém, kedy sa to predkladá, problém je, že premiér býva v byte daňového podvodníka a minister vnútra jednoducho pri vyšetrovaní zlyhal,” povedal Viskupič a zdôraznil, že na túto vec je potrebné poukázať aj politicky.

    Ako zareagujú poslanci Sme rodina – Boris Kollár, je podľa poslanca Milana Krajniaka ešte otvorené. Sám súhlasí s Paškovým názorom o zodpovednosti daňových úradov. “Nie je celkom zrejmé, či by nemal byť odvolávaný skôr minister financií,” povedal Krajniak. Dodal, že na branno-bezpečnostnom výbore parlamentu chce položiť niekoľko zásadných otázok a na základe odpovedí sa rozhodne, či je zodpovednosť na ministerstve vnútra, alebo ministerstve financií.

    - Reklama -