Katolícky komunista s nelegálnou aktivitou. Lorenz toto vytiahol na starostu Veľkého Lipníka. Pochopenie pre hajzlíkov, pridáva sa Hlina. A čo hovorí Radičová?

    0
    Ľuboš Lorenz (Autor: Reprofoto: Youtube)

    V sobotu 25. mája sa výtvarníci Ľuboš Lorenz a Peter Kalmus vybrali do obce Veľký Lipník, kde na obecnom úrade visí pamätná tabuľa venovaná Jánovi Pješčakovi. Výtvarníci však na mieste prišli do konfliktu s obyvateľmi obce a starostom obce Petrom Labantom. Ten Lorenza zhodil z kontajnera, na ktorom výtvarník stál, keď sa pokúsil červenou farbou pamätnú tabuľu pomaľovať. Lorenz pri incidente utrpel viacero zranení vrátane zlomeného rebra.

    „Takéto pamätníky majú byť odstránené! Pokúsil som sa zatrieť tabuľu vodou zmývateľnou farbou. Stál som na debni, keď ma z nej niekto skopol. Až potom som sa dozvedel, že išlo o starostu,“ povedal výtvarník. Video z incidentu si môžete pozrieť TU.

    Ako pravý komunista neznáša iné názory

    Ľuboš Lorenz po incidente dostal list od nespokojného obyvateľa Veľkého Lipníka, ktorému starostovo gazdovanie leží v žalúdku. „Chcem ti aspoň takto poďakovať, že si tých potomkov komunizmu vo Veľkom Lipníku trošku zviditeľnil aj na Slovensku. Všetci do jedného, ktorí tam pobehovali, sú, samozrejme, vďační vrahovi Pješčakovi za ich úbohé kariéry vo Veľkom Lipníku,“ píše anonym Lorenzovi. Peter Labant starší (anonym nešpecifikuje, či ide o starostovho otca, alebo iného rodinného príslušníka) podľa nespokojného občana v 60. rokoch zdedil družstvo po komunistoch a vyhodil odtiaľ všetok personál.

    „Len neviem, ako je možné, že za užívanie pôdy berie nemalé dotácie a skoro nikomu v dedine nič neplatí za prenájom pôdy,“ kritizuje Labanta seniora nespokojný obyvateľ a dodáva, že Labant starší údajne prevádzkuje aj nelegálnu skládku odpadu. „Mal si možnosť všimnúť si, že ako pravý komunista neznáša, ak ma niekto iný názor ako on. Ako správny katolík, samozrejme, sedí každú nedeľu v kostole,“ nešetrí Labanta seniora anonym, ktorý dodáva, že z dediny radšej odišiel pracovať do zahraničia. 

    Zdroj: Facebook/Ľuboš Lorenz

    V Čechách má tabuľu Jeřábek, na Slovensku jeho kat  

    K incidentu sa už vyjadrili viacerí politici a nedávno sa k nim pridal člen KDH Alojz Hlina, ktorý citoval Ivetu Radičovú: “V Čechách má tabuľu Jeřábek, na Slovensku jeho kat.” „Ja len doplním, že Slovensko je krajina s najvyššou mierou pochopenia pre hajzlíkov. Koniec koncov, preto to u nás tak vyzerá,“ napísal Hlina.

    Tabuľu Pješčakovi, ktorý je okrem iného zodpovedný aj za justičnú vraždu čatára Aloisa Jeřábka, skritizoval aj Ústav pamäti národa a ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská. „V mene ÚPN aj v mene všetkých obetí totalitného komunistického režimu vyjadrujem ostrý protest proti tomu, aby sa na Slovensku 26 rokov po skončení komunistickej totality začali stavať pamätníky nepotrestaným členom a exponentom zločineckých organizácií, akými zjavne boli aj KSČ a KSS,“ vyhlásil predseda správnej rady ÚPN Ondrej Krajňák. Viac o kauze PL.sk písali TU.  

    Zdroj: Facebook/Alojz Hlina

    - Reklama -