Cameron obhajoval zotrvanie Británie v EÚ: Prisťahovalci dávajú našej ekonomike viac, ako si berú zo sociálneho systému

    0
    Britiský premiér David Cameron (Autor: SITA)

    Večernú debatu k referendu o členstve Británie v Európskej únii usporiadala televízia Sky News. Premiér argumentoval v prospech zotrvania krajiny v EÚ. Rovnakú príležitosť bude mať vo vysielaní Sky News v piatok večer minister spravodlivosti Michael Gove, ktorý je naopak v popredí kampane za odchod krajiny z EÚ (takzvaný Brexit).

    Celý text si môžete prečítať TU.

    Vo svojom štvrtkovom vystúpení zopakoval Cameron presvedčenie, že prisťahovalci z ostatných krajín Európskej únie prinášajú svojou prácou a daňami do britskej ekonomiky viac, než vyberajú na sociálnych dávkach. V živom televíznom prenose však potvrdil, že aj napriek tomu sa rozhodol sprísniť podmienky pre udeľovanie dávok týmto imigrantom.

    V rámci odpovedí zástupcom televíznej stanice a verejnosti ďalej Cameron poznamenal, že nikdy nebude za výmenu britskej libry za euro. Ako už niekoľkokrát v minulosti vyhlásil, Británia je v rámci EÚ ekonomicky aj politicky silnejšia a bezpečnejšia. Zdôraznil, že Spojené kráľovstvo malo už v minulosti zvláštne a pre neho výhodné podmienky členstva, ktoré sa mu však teraz podarilo rokovaním s partnermi ešte zlepšiť.

    - Reklama -