Trump sa s tým nebabre: Hillary Clintonová musí skončiť v base

    0
    Donald Trump (Autor: SITA)

    “Poviem vám niečo,” vyhlásil Trump na mítingu v kalifornskom San Jose, “Hillary Clintonová musí skončiť v base. Ľudia, naozaj, tá je vinná ako ďas,” povedal Trump s poukázaním na to, že ako ministerka zahraničných vecí používala na emailovú komunikáciu súkromný server.

    Tisícky emailov boli neskôr zaradené do kategórie tajné. Podľa Trumpa tak porušila federálne zákony. FBI momentálne prešetruje, či sa informácie z Clintonovej emailov dostali do nepovolaných rúk, pripomenula televízia CNN.

    “Ak vyhrám, bude to už po päťročnej premlčacej dobe. Všetko bude v poriadku, ale som si istý, že minister spravodlivosti sa na to veľmi dobre pozrie,” povedal Trump. Clintonová v San Diegu napádala Trumpa za jeho údajne nevhodnú povahu na funkciu prezidenta. Kritizovala tiež jeho politickú víziu, ktorá údajne obsahuje iba vojny, medzinárodný chaos a ekonomické krízy.

    Okamžite po skončení jej prejavu napísal Trump na Twitter: “Zlé vystúpenie v podaní Hillary Kriváckej Clintonovej! Slabo to čítala z čítačky! Ani len nevyzerá prezidentsky!”

    Na mítingu v San Jose potom vyhlásil, že si “Klamárka Hillary” o jeho zahraničnej politike vymýšľala. Poznamenal tiež, že počas jej prejavu bolo ťažké nezaspať a poradil jej, že prednášaním prejavov pred osobami s poruchami spánku by si mohla zarobiť balík peňazí.

     

    - Reklama -