Nie, nežartujeme. Podľa “odborníkov” z Ruska sú za šírenie HIV zodpovedné kondómy

    0

    Radu z oblasti sexuálnych vzťahov Rusom predostrel Ruský inštitút pre strategické štúdie (RISS). „Antikoncepčný priemysel má záujem, aby sa jeho výrobky predávali a zároveň tak mladých ľudí nabáda k tomu, aby mali sex,“ vyhlásil spoluautor štúdie Igor Belobordov. Podľa neho je najúčinnejším spôsobom prevencie HIV „žiť v heterosexuálnej rodine, kde sú obaja partneri verní“.

    Podľa Tatyany Gruzenkovej, ktorá je riaditeľkou RISS, je hrozba HIV a AIDS používaná aj v informačnej vojne proti Rusku. Podľa nej je západný model boja proti tejto chorobe necitlivý „v smere k prílišnej citlivosti a nadmernému zameriavaniu sa na práva niektorých rizikových skupín, ako sú drogovo závislí či LGBTI komunita“.

    V porovnaní so západným prístupom je podľa Gruzenkovej ten ruský „kultúrne, historicky a psychologicky zhodný s ruskou populáciou“.

    Podľa inews agentúra RISS toto upozornenie vydala len krátky čas potom, ako Vadim Pokrovsky, riaditeľ Federánlneho centra na boj s AIDS, otvorene prehovoril o tom, že v Rusku sa výrazne zvýšil počet osôb, ktorým diagnostikovali túto chorobu. V roku 2010 trpelo na AIDS zhruba pol milióna ľudí, zatiaľ čo v súčasnosti je ich 930-tisíc.  

    - Reklama -