Fico v Bruseli sľúbil, že domáca politika neovplyvní výkon nášho predsedníctva

    0
    Premiér Robert Fico a predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker (Autor: TASR)

     Šéf EK, podobne ako aj Tusk krátko predtým, na spoločnej tlačovej konferencii s Ficom zopakoval, že Slovensko preberá polročné rotujúce predsedníctvo v EÚ v období veľkých výziev pre samotnú úniu.

    V súvislosti s bilaterálnym rokovaním so slovenským premiérom, ako aj spoločným zasadnutím ministrov slovenskej vlády a členov Európskej komisie, Juncker novinárom povedal, že obe strany diskutovali “o všetkom, čo bolo treba” a o všetkých aspektoch výkonu slovenského predsedníctva, pričom tieto rokovania označil za “konštruktívny dialóg”.

    Fico na úvod svojho prejavu zdôraznil, že oboch svojich partnerov v Bruseli, Tuska aj Junckera, ubezpečil, že jeho tím a jeho vláda je pripravená popasovať sa so všetkými výzvami, ktoré stoja pred slovenským predsedníctvom v EÚ.

    Premiér zároveň pripomenul výsledok marcových parlamentných volieb na Slovensku s dôrazom na to, že predsedníctvo Slovenska v EÚ bolo významným faktorom pri zostavovaní vlády.

    “Chceli sme stabilnú vládu zostavenú zo štandardných politických subjektov, ktoré zaručia, že predsedníctvo zvládneme, pretože ide o veľkú výzvu pre Slovensko,” uviedol Fico.

    Zároveň dodal, že Junckera i Tuska dnes ubezpečil o tom, že urobíme všetko pre to, aby domáca slovenská politika neovplyvnila našu európsku agendu.

    “Nemienime otravovať európsky priestor domácimi politickými turbulenciami. Chceme dať plnú energiu do nášho predsedníctva,” ukončil svoj úvodný prejav Fico.

    - Reklama -