Prečo nie je Kollár v Opozičnej rade? Vraj predvolebné videá, reči a sľuby nie sú všetko. A politológ upozorňuje na kostlivcov v jeho skrini

    0
    Líder OĽaNO Igor Matovič (Autor: SITA)

    Pred zostavením vlády sa dohadovali traja. Vládu nakoniec neskladali, ale zato zložili Opozičnú radu. No sú v nej iba dvaja. Podľa informácií HNonline.sk mala za neprizvaním Kollárovej strany stáť aj neochota predsedu hnutia OĽaNO-NOVA Igora Matoviča byť s Kollárom v jednom spolku. Ten to popiera. „Myslím si, že to bolo spoločné rozhodnutie SaS aj nás s tým, že kým nevieme, čo je to za hnutie, dovtedy nemá bližšia spolupráca zmysel,“ vyjadril sa Matovič a dodal, že „nie sú dôležité len predvolebné videá, reči a sľuby, ale aj reálna práca v parlamente“. Rovnako povedal, že keď bude vidieť výsledky jeho práce, prizvú hnutie k rokovaniam Opozičnej rady.

    Líder hnutia Sme Rodina Boris Kollár sa vyjadril, že by prípadnú ponuku zo stany OĽaNO a SaS neprijal, lebo majú odlišné názory, napríklad na práva LGBTI osôb. Kollárovi chýbala od Matoviča a Sulíka „elementárna slušnosť“.

    „To je, ako keď ste traja kamaráti, jeden otvorí balíček cukríkov, ponúkne jedného, ale vás nie. Možno ani nemáte chuť na sladké, ale on ani neurobí to gesto, že natiahne ruku a povie: Dáš si?“ opisuje Kollár správanie bývalých potenciálnych koaličných partnerov.

    „Môžete povedať, že nemáte rád cukríky, ale aspoň máte možnosť sa k tomu vyjadriť. Lebo keď vás potrebovali, tak vám cukríky ponúkali,“ približuje Kollár a dodáva, že sa nechystá vytvoriť konkurenčný blok s Marianom Kotlebom, a rovnako nebude bojkotovať rozumné návrhy strán združených v Opozičnej rade.

    Podľa politológa Tomáša Koziaka môže mať nespolupráca s Kollárovým hnutím aj ďalšie dôvody. „Jeho hnutie je nepopísaný kus papiera a nemožno vedieť, čo sa dá od neho očakávať aj v zmysle toho, akí kostlivci vypadnú z jeho skrine. Pokiaľ by tých kostlivcov vypadlo priveľa, mohlo by to poškodiť aj SaS, aj OĽaNO,“ vysvetľuje politológ.

    - Reklama -