Na tábory zadarmo môžu deti tento rok asi zabudnúť. Pozrite sa, prečo

    0
    Robert Kaliňák, vicecepremiér a minister vnútra (Autor: Jozef Hübel)
    Z rozpočtu išlo na projekt bezplatných letných táborov 100-tisíc eur. Za ne mohli deti zo sociálne slabších rodín týždeň bývať v štátnych zariadeniach. Polovicu nákladov pritom zaplatili rodičia a druhú štát. Podľa portálu Aktuality.sk využilo vlani túto možnosť takmer 500 detí. 
     
    Čo bude ďalej s detskými tábormi dotovanými štátom, je však teraz otázne. Jasný osud nemajú ani rekreačné pobyty pre celé rodiny, ktoré si žiadnu spoločnú dovolenku s deťmi nemôžu dovoliť. Takýto projekt začala minulá vláda v októbri 2015. 
     
    Teraz nie je jasné, čo bude ďalej. Ministerstvo vnútra, ktoré celú vec zastrešuje, tvrdí, že „vyhodnocuje predošlé obdobie, pripravuje vylepšenia a možnosti na ďalšie obdobie“. Projekt by mal pokračovať, ale všetko závisí od toho, či sa dohodne súčasná vládna koalícia. 
     
    Kaliňákov rezort uviedol, že prioritou nasledujúcich mesiacov bude predsedníctvo EÚ. „Z čoho Slovensku vyplývajú mnohé náročné úlohy, do ktorých sú zapojené všetky zložky Ministerstva vnútra SR. Čiže je dosť pravdepodobné, že projekt budeme musieť presunúť až do prvej polovice budúceho roka,“ uviedla hovorkyňa ministerstva vnútra Andrea Dobiášová pre Aktuality.sk. 
     
    - Reklama -