Rodeného Nemca označil za votrelca a teraz čelí vlne kritiky za to, že je rasista

    0
    Protesty priaznivcov nacionalistickej AfD (Alternatíva pre Nemecko) proti politike Angely Merkelovej (Autor: SITA)
    Alexander Gauland, ktorý je číslom dva v strane AfD, sa vyjadril na adresu známeho nemeckého futbalistu v nedeľňajšom vydaní  Frankfurter Allgemeine Zeitung. V rozhovore pre nemecký denník Gauland uviedol, že Jerome Boateng napriek svojej popularite zostáva „votrelcom“. 
     
    Známy futbalista čiernej pleti pritom nie je v Nemecku žiadny „votrelec“. Narodil sa totiž v Berlíne. Jeho matka je Nemka a otec pochádza z Ghany.  Podpredseda radikálnej antiimigračnej strany AfD uznal Boatengove úspechy vo futbale, ale dodal, že ľudia by nechceli „niekoho ako Boatenga za suseda“. 
     
    Boateng reprezentoval Nemecko vo vyše päťdesiatich medzinárodných zápasoch a podľa prezidenta Nemeckej futbalovej asociácie Reinharda Grindela je to „výnimočný hráč a skvelá osobnosť, ktorá má silné odhodlanie, a je modelovým vzorom pre množstvo mladých ľudí“. 
     
    Napriek článku, ktorý sa objavil v nedeľnej nemeckej tlači, Gauland tvrdí, že Boatenga slovne nikdy nenapadol. „Nikdy som nenapadol pána Boatenga, tak ako to naznačuje Frankfurter Allgemeine Zeitung,“ uviedol. Rozhovor pre nemecký denník však robili dvaja novinári a Gaulandove vyjadrenia na adresu Boatenga majú nahraté. 
     
    Celý text si môžete v angličtine prečítať TU
     
    - Reklama -