Novinky z Česka: Konvička údajne rozpustil Blok proti islamu. Príbeh však pokračuje ďalej

    0
    Martin Konvička (Autor: Hans Štembera)

    S názvom Alternatíva pre Česko, o ktorom uvažoval doterajší predseda Martin Konvička, sú problémy, píše ďalej internetové vydanie denníka Mladá fronta DNES. “Blok proti islamu bol v tejto chvíli rozpustený, pretože nemalo zmysel udržovať spolok, ktorého vrcholní predstavitelia podávajú na predsedu trestné oznámenia a ktorý mal slúžiť pre niektorého z čachrárov, čo sa chceli znovu dostať do Poslaneckej snemovne,” povedal Konvička v narážke na ľudí zo strany Úsvit. 

    Jednoznačne poukázal na tých, ktorí sú podľa neho vinníkmi súčasného stavu – predovšetkým na podpredsedníčku Janu Volfovú a jej priaznivcov z libereckej bunky, vysvetľuje iDNES.cz. 

    Snem Bloku proti islamu sa začal v Prahe dnes o 11.00 h, avšak už na začiatku sa podľa niektorých zdrojov začali problémy. Hovorca hnutia Miroslav Adamec ale pre iDNES.cz povedal, že všetko prebieha v poriadku a informovať bude po skončení snemu. 

    Konvička chcel pôvodne založiť novú stranu s názvom Alternatíva pre Česko. Neskôr sa však ukázalo, že tento názov sa nedávno pokúsil na ministerstve vnútra registrovať niekto iný, poznamenáva Mladá fronta DNES. 

    - Reklama -