Gejovia môžu za zemetrasenia a Alah je z nich znechutený, hlása islamský duchovný

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: SITA)
    „Alah je pobúrený, keď sa muži oddávajú sexuálnemu aktu, a taký nechutný akt spôsobuje zemetrasenia,“ uviedol v nedávnom rozhovore imám Mallam Abass Mahmud. Vyhlásenie prišlo v čase, keď v Ghane rastie odpor voči homosexuálnym partnerstvám. Podľa miestnych médií, na ktoré sa odvoláva aj denník The Independent, utekajú homosexuálni muži z domovov, aby sa vyhli prenasledovaniu. 
     
    Komunitu homosexuálov v Ghane aj podľa Daily Mail ovláda strach. „Mali by sme v našej komunite dovoliť pokračovanie takéhoto rúhania sa proti nášmu svätému učeniu? Určite nie a sme šťastní, že dokážeme vyhnať takýchto idiotov z našej komunity,“ dodal islamský duchovný. 
     
    Britská vláda varuje svojich občanov, aby pri ceste do Ghany počítali s tým, že v krajine prakticky neexistuje LGBTI komunita a väčšina tamojších obyvateľov neakceptuje homosexuálne správanie. Spravodajský portál News Ghana uviedol, že v komunitách stále častejšie vznikajú samozvané oddiely mladých ľudí, ktorí bojujú proti homosexuálom, o ktorých tvrdia, že sú výtvorom „západnej kultúry belochov“. Spomedzi 56 štátov Afriky je homosexualita ilegálna v 36 krajinách.
     
    - Reklama -