Kokaínová prestrelka priberá pocestných. Po Ficovom boku stojí aj jeho korunný princ. Liberálom neostal nič dlžný

    0
    Predseda vlády Robert Fico a minister vnútra Robert Kaliňák (Autor: SITA)

    Líder najsilnejšej opozičnej strany Richard Sulík sa pred novinármi vyjadril, že počul, že premiér Robert Fico po skončení predsedníctva Slovenska v Európskej únii odíde. Premiér nemeškal a na liberálove slová reagoval, že aj on by mohol povedať, že podľa jeho zdrojov zvnútra SaS je v strane veľa koksu. Na čo Sulík zakontroval, že s kokaínom majú problém niektorí ministri Ficovej vlády.

    Najnovšie sa do kokaínovej prestrelky Fica a Sulíka priplietol aj minister vnútra Robert Kaliňák, o ktorom sa hovorí aj ako korunnom princovi Smeru. V rozhovore pre HNtelevíziu so šéfredaktorkou Marcelou Šimkovou sa Kaliňák vyjadril, že je zo staršej generácie a v jeho tínedžerskom veku „nefungovala ani tráva, ani marihuana, ani hašiš, ani žiadne iné veci“.

    Sulíkove slová, že ministri majú problémy s drogami, poprel a vyjadril sa, že by to bolo viditeľné, keby áno. Ako si minister spomína počas prvého obdobia SaS, „kedy hovorili o tom, že teda oni sú zásadne proti riedenému kokaínu, že mal by byť vždy čistý“, pripomenul Kaliňák a podotkol, „o tom, kto má problémy s drogami, je všetkým úplne jasné a netreba to rozoberať“. Minister tiež spomenul, že historicky sa k tomu niektorí priznali, ale nemá to nič spoločné so súčasnou vládou.

    V rozhovore sa Kaliňák zapojil do kokaínovej prestrelky aj vlastným vyjadrením, keď povedal, „určite je pravdepodobnejšie, že SaS má problém s koksom, ako to, že Fico skončí po predsedníctve“. So Šimkovou sa rozprávajú aj o jeho emotívnom zapojení sa do rozpravy k programovému vyhláseniu vlády, ale aj k politológom, ktorí sú podľa neho ako niektorí fanúšikovia po zápase s hokejom.

    „Ak vyhráme, pri tej istej hre máme viac šťastia, tak vieme presne, čo všetko sme dobre urobili. Ak prehráme, tak vieme všetky veci, ktoré sme zle spravili. Napriek tomu, že sme plus-mínus hrali rovnako, len šťastie nás pripravilo o nejaký gól,“ povedal.

    - Reklama -