Božia láska im pomôže zmeniť sa, vyhlásil pápež o teroristoch z ISIS

    0
    Pápež František (Autor: SITA)

    Vo svojej každotýždennej kázni na Námestí svätého Petra sa pápež František zameral na vojnou zmietanú Sýriu. Podľa jeho slov by sa všetci kresťania mali modliť k Bohu, pretože jeho láska môže pomôcť konvertovať aj teroristom z ISIS.

    Pápež sa tiež pomodlil za večný odpočinok pre obete terorizmu a vyjadril sústrasť ich príbuzným. František tiež zdôraznil, že verí Bohu, ktorý dokáže „zmeniť srdcia tých, ktorí rozosievajú smrť a deštrukciu“. Hlava cirkvi útoky týchto teroristov na „bezbranných civilistov“ odsúdila.

    „Je našou povinnosťou chrániť predovšetkým deti, ktoré sú často vystavované riziku vykorisťovania, pašovania a chúťkam deviantov,“ vyhlásil pápež František. Dodal tiež, že si uvedomuje fakt, že „modlitba nie je čarovný prútik, je však naším denným chlebom, mocnou zbraňou a vypĺňa našu životnú cestu“.

    Pápež sa k ISIS a Sýrii vyjadril len krátko po tom, ako Islamský štát zaútočil na mestá Jableh a Tartus. Pri útoku zahynulo 160 ľudí.

    Podľa Independent bol pápež pozvaný aj na Islamskú konferenciu, ktorá sa bude konať v Spojených arabských emirátoch. Ako vyslanec kresťanstva sa bude na koncile snažiť upevňovať vzťahy medzi kresťanmi a moslimami.  

    - Reklama -