Mazurekovi sa výroky o holokauste zrejme len tak ľahko neprepečú. Komu za to môže poďakovať?

    0
    Poslanec ĽSNS Milan Mazurek (Autor: SITA)

    Podľa Denníka N prípad poslanca Milana Mazureka polícia plánuje znovu otvoriť. Ako už Parlamentné Listy písali TU, prešovský vyšetrovateľ trestné stíhanie v tejto veci odmietol. Situácia však naberá nové obrátky a nadriadení vyšetrovateľa sa domnievajú, že si svoju prácu nevykonal dôsledne, pretože nerealizoval všetky potrebné úkony. Podľa nadriadených teda rozhodol predčasne.

    Do prípadu sa zapojil aj policajný prezident Tibor Gašpar, ktorý požiadal generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára o preverenie postupu tohto vyšetrovateľa a o to, aby jeho rozhodnutie zrušil.

    Mazurek, ktorý v súčasnosti pôsobí ako člen výboru pre ľudské práva, sa mal popierania holokaustu dopustiť ešte skôr, ako sa stal členom parlamentu. Podozrenie na neho padlo pre jeho status, v ktorom velebil šesťročné vládne obdobie Adolfa Hitlera v Nemecku a konkrétne napísal: „O tretej ríši vieme iba lži a rozprávky o šiestich miliónoch a mydlách zo Židov. O Hitlerovi sa učia samé klamstvá.“

    Mazureka preslávilo aj video, v ktorom vykrikuje na moslimskú rodinu: „J***m vášho Alaha!“ O tom, prečo sa vyjadroval takto agresívne, si môžete prečítať v rozhovore s najmladším poslancom parlamentu TU.  

    - Reklama -