Kollár znova nešetril kritikou. Prezident je šialený starec, ľavicový pomätenec. Krajina stojí na križovatke

    0
    Boris Kollár (Autor: SITA)

    Podľa lídra hnutia Sme rodina Borisa Kollára sa Rakúsko nachádza na križovatke a v bezpečí nie je ani Slovensko. Kollár upozorňuje, že aktuálna situácia o polarizácii krajiny nevznikla zo dňa na deň, ale je reakciou na dlhodobú situáciu a postojom k migrantom. Nehovorí iba o zástupcovi „extrémistickej zelenej ideológie“, ako Kollár označuje Van der Bellena, ale aj o západnom politickom mainstreame, ktorý „je orientovaný až príliš vľavo“, píše.

    Voľby síce Bellen s minimálnym náskokom vyhral, Kollár upozorňuje na to, čo sa stalo po nich, a teda, že rakúsky Inštitút pre strategické analýzy ISA spolu s Inštitútom pre sociálny výskum a konzultácie SOZA vydali štúdiu, „kde sa v prospech Hofera vyslovili hlavne živitelia rodín, t. j. muži v strednom veku, resp. živnostníci“, uvádza Kollár a dodáva: „Napriek tomu, že kampaň v neprospech národného politika vytvorila akúsi obdobu koalície naprieč ideológiami, dokázal osloviť prakticky polovicu celého národa.“

    Ako ďalej uvádza Kollár vo svojom komentári, „devízou a aktívom strany FPÖ je, že voliči ich volili pre nich samotných, pre politiku, ktorá zodpovedá ich požiadavkám a potrebám. Jeho oponenta nevolili pre jeho osobné kvality, ale len ako výber menej zlej voľby“, tvrdí a dodáva, že z tohto pohľadu je nálepkovanie voličov FPÖ nepochopením zastúpenej demokracie, lebo kto volil kandidáta FPÖ, „volil s rozmyslom, volil to, čo vždy v dobrom charakterizovalo Rakúsko – zdravý sedliacky rozum“ a dodáva, že “hlavne bola to demokratická a slobodná voľba“, čo sa podľa neho o voličoch druhej strany tak jednoznačne už povedať nedá.

    Podľa Kollára má aktuálny prezident Van der Bellen ťažkú úlohu. „Zaťažený vlastným ideologickým balastom by sa mal stať prezidentom všetkých občanov. Hoci bol zvolený v polarizovanej krajine, ktorú stret ideológie a realizmu doslova rozpolil, mal by nájsť spôsob, ako zjednotiť obe časti národa nášho suseda,“ objasňuje líder Sme rodina a dodáva, že ak sa prudko nezmení politika Rakúska o dva roky v parlamentných voľbách, „mnoho z dnešných voličov Van der Bellena bude po trpkých skúsenostiach ľutovať svoju dnešnú voľbu a buď ostane doma, alebo zmení stranu“, píše a dodáva: „V takom prípade sa o dva roky Rakúšania budú starať len o to, či FPÖ bude mať nad 50 %.“

    V závere komentára upozorňuje aj na to, že Rakúsko je dôležitá krajina v strednej Európe pri tansfere migrantov a uvoľnenie jeho hraníc by spôsobilo ohrozenie aj pre pohraničné časti Slovenska. „Slovensko je ešte stále krajinou, ktorú si občania Slovenska spravujú sami. Ak by na to náhodou Rakúšania rezignovali a nechali o sebe rozhodovať na inom mieste sveta, nie je povinnosťou Slovenska ich pri skoku do priepasti nasledovať,“ uzatvára líder hnutia Sme rodina.

    Boris Kollár sa k novozvolenému rakúskemu prezidentovi vyjadroval už včera na sociálnej sieti, kde ho označil sa ľavicového pomätenca, fašistu a šialeného starca. „Ten šialenec už dnes vykrikuje, že v blížiacich sa voľbách, ak vyhrá Strache, tak ho nepoverí zostavením vlády,” napísal.


     

     

     

     

     

     

    Zdroj: Facebook/Boris Kollár

    - Reklama -