Rastislav Blaško: Nové logo Slovenska? Strach a hrôza!

0
Nové logo Slovenska (Autor: Archiv)

Že GOOD IDEA? Čo im načisto …. Pozeral som to písmeno I v slove IDEA. To akože má byť nejaký šrób, čo má znamenať, že sme montážnou dielňou Európy a sveta. Kedysi sme mali vlastnú strojársku výrobu, a dnes?. V našej krajine sa usídlili a usídľujú zahraničné automobilky, ktoré dávajú robotníkom nižšie platy, ako platia v Nemecku a Francúzsku. Okrem vyrobených áut zisky tiež vyvážajú. Nepodporujú poriadne žiadne športové podujatia, kluby, dokonca ani kultúru. Až na jednu svetlú výnimku. Všetky zisky tie automobilky vyvážajú z práce našich ľudí.

A to A v tom slove IDEA? To je ako zo starých počítačov. Čo tým chceli povedať autori? Že v počítačovej technike sme ale fakt totálne zaostalí?

A písmeno D v IDEA mi pripadá ako nejaký Macko Pú. Neviem, koho z ústavných činiteľov tým chceli karikovať.

Vadí mi font písma, rôzne ciky-caky tvary a potlačenie národného vedomia na úplný kraj. Modra je dobrá? Ale všetky tie fonty a tvary mi skôr pripomínajú iba akúsi skicu, cicu micu. Pripadá mi to, akoby skôr malo prezentovať akúsi detskú naivitu. Akoby toto logo bolo v dlhodobom kontexte potláčania národnej identity Slovenska.

Skutočne, neviem si predstaviť tie názory cudzincov. Keď už nikto nevie brať ohľad na názory občanov Slovenskej republiky. A prečo v angličtine? Prečo tam nie je slovenčina alebo radšej latinčina miesto angličtiny?

Takéto prezentačné logo by malo prejsť akýmsi verejným konkurzom, kedy Ministerstvo zahraničných vecí SR vytvorí oficiálnu anketu s viacerými návrhmi a občania sa vyjadria v internetovom hlasovaní.

A nie, že niekto logo vytiahne z klobúka ako kúzelník a každému štátnemu orgánu prikáže, že ho musí používať pri prezentácii Slovenska v zahraničí. Veď to je čistá SABOTÁŽ.

“Kerý lajdák stojí za tým?” Minister zahraničných vecí Kerry to asi nebude. To bude ten náš. A ešte dá za to 80 000 EUR z našich peňazí? A núti všetky štátne inštitúcie, aby to používali pri prezentácii v zahraničí? Pán minister, čo takto abdikovať? Toto je už vrchol ľadovca. Jasné, oznámenie kandidatúry na generálneho tajomníka OSN sa blíži. GOOD IDEA? Naozaj?

Toto logo je nedôstojné na reprezentáciu Slovenska, uráža česť a hrdosť Slovenska a Slovákov.

Otázka pre čitateľov: A vy si viete prestaviť, že by ste pod takýmto logom reprezentovali Slovensko v zahraničí? 

- Reklama -