Nie je prehrešok ako prehrešok. Slovenská ukážka toho, ako vyzerá dvojitý meter v praxi. A to priamo v parlamente

    0
    Rokovacia sála NR SR počas ustanovujúcej schôdze pre VII. volebné obdobie (Autor: SITA)

    To, že dieťa v parlamente nie je vítané, deklaroval pracovník SBS, ktorý počas hodiny otázok nechcel pustiť liberálnu poslankyňu Petrík so svojou dcérou do rokovacej miestnosti s odôvodnením, že do rokovacej miestnosti nemôže ísť nikto okrem poslancov. O celom incidente sme písali TU. Aktuálne sa rozoberá téma, či telefonovať alebo netelefonovať v parlamente.

    Ako informuje Plus 1 DEŇ: „V rokovacej sále je zakázané používať prenosné telekomunikačné prostriedky na telefonovanie a používať ich akýmkoľvek iným spôsobom, ktorý je sprevádzaný akustickými prejavmi prostriedku,“ píše sa v rokovacom poriadku NR SR. Národniarovi Tiborovi Bernaťákovi, liberálovi Jurajovi Drobovi či Gáborovi Gálovi z Mosta-Híd ani zákaz telefonovania neprekáža.

    Líder Mosta-Híd a podpredseda parlamentu Béla Bugár sa k téme vyjadril, že: „Odvtedy, čo nastúpilo nové vedenie, každý vie, že nesmie telefonovať. Poslanec je upozornený dvakrát a keď neposlúchne, môžeme ho vykázať zo sály,“ vyjadril sa Bugár a vysvetlil ďalej, že poslanec v takom prípade musí odísť a má jeden neospravedlnený deň. „Dva takéto neospravedlnené dni znamenajú škrt polovice platu. Takže to každý vie a začína to fungovať,“ vyjadril sa podpredseda.

    - Reklama -