Británia má problém? Talentová šou v ohrození. MI5 varuje pred teroristami

    0
    Británia má talent (Autor: repro foto Youtube: Britains got talent)

    Britskí odborníci tvrdia, že je viac než pravdepodobné, že militanti sa v dohľadnom čase rozhodnú zaútočiť na pôde Veľkej Británie. Tvrdia, že ich cieľom môže byť séria tohtoročných živých vystúpení počas šou Británia má talent. Relácia aj spolu s X-Factorom sa natáča vo Fountain Studios vo Wembley a bezpečnostná služba MI5 varuje, že by mohlo dôjsť k útoku zo strany islamistov. V štúdiách by mala byť zavedená bezpečnostná previerka podobná tej na letiskách.

    Návštevníkov štúdií by mali podrobne prezrieť bezpečnostné jednotky a služba, ktorá sa bude zameriavať napríklad na tašky a vrecká. O šou ako potenciálnom cieli teroristov sa začalo uvažovať potom, keď sa s možným útokom spájala aj nedávna Eurovízia.

    Jeden zo zdrojov z prostredia šou pre portál The Daily Star prezradil, že producenti nechcú nechať nič na náhodu. „Británia má talent je veľká šou a oni vedia, že tu môže byť riziko útoku. V dôsledku toho sa urobili také opatrenia, vďaka ktorým sa ubezpečili, že budú všetci v poriadku,“ prezradil zdroj.

    - Reklama -