Modlite sa za Hofera. Rakúsky biskup k prezidentským voľbám volá na pomoc Boha. Na protikandidáta by katolíci vraj ani nemali pomyslieť

    0
    Ilustračné foto: Katolícky kňaz počas omše (Autor: SITA)

    Salzburský biskup Andreas Laun vyjadril absolútnu podporu Norbertovi Hoferovi, kandidátovi protiimigračnej Slobodnej strany Rakúska. „Boh pomáhaj našej krajine… Vybrať si môžete iba pána Hofera. Modlite sa zaňho aj za Rakúsko,“ napísal biskup pre katolícky portál Kath.net.

    Biskupov komentár prišiel tesne pred druhým kolom rakúskych prezidentských volieb, v ktorých Hofer stojí proti kandidátovi Strany zelených, Alexandrovi Van der Bellenovi. Protikandidáta pritom biskup nešetril. „Vo všetkých chúlostivých otázkach, od otázky ochrany života cez otázku Boha až po otázku pohlavia, je na nesprávnej strane,“ komentoval Laun zeleného politika.

    Rakúsky biskup tiež vyjadril údiv, že viaceré katolícke organizácie zvažujú podporu pre Bellena. Podpora Strany zelených je podľa biskupa dôsledkom slabého kritického myslenia, mediálne vymytých mozgov a ľahostajnosti katolíkov k vlastnej viere.

    Rakúske prezidentské voľby sa konajú v nedeľu 22. mája. Prieskumy ukazujú, že šance oboch kandidátov sú veľmi vyrovnané.

     

    - Reklama -