Potvrdené. Lietadlo EgyptAir sa zrútilo

    0
    Ilustračné foto (Autor: SITA)

    Podľa egyptského úradu pre civilné letectvo sa lietadlo pravdepodobne zrútilo do Stredozemného mora. V oblasti panovalo v tom čase jasné a pokojné počasie. 

    V zozname pasažierov letu let MS804 figurujú aj dvaja Iračania a po jednom občanovi z Alžírska, Belgicka, Británie, Čadu, Kanady, Kuvajtu, Portugalska, Saudskej Arábie a Sudánu. Okrem 59 cestujúcich sa na palube Airbusu A320 nachádzalo aj desať členov posádky. 

    Podľa egyptského úradu pre civilné letectvo sa lietadlo pravdepodobne zrútilo do Stredozemného mora. V oblasti panovalo v tom čase jasné a pokojné počasie. Lietadlo vyštartovalo z parížskeho Letiska Charlesa de Gaulla v stredu o 23.09 h SELČ. Dispečeri s ním stratili kontakt nad Stredozemným morom dnes o 02.45 h SELČ, keď sa už nachádzalo v egyptskom vzdušnom priestore. 

    Pilot lietadla podľa agentúry Reuters nevyslal núdzový signál a posledný krát komunikoval s dispečermi 10 minút pred tým, ako lietadlo, letiace vo výške 11.280 metrov, zmizlo z radarov. Stalo sa tak zhruba 280 kilometrov od egyptského pobrežia. Egyptu pri pátraní po nezvestnom lietadle asistuje aj Grécko. 

    - Reklama -