Lietadlo spoločnosti EgyptAir zmizlo z radarov. Pravdepodobne sa zrútilo do mora

    0
    Ilustračné foto (Autor: SITA)

    Na palube lietadla sa nachádza 59 pasažierov a desať členov posádky. Lietadlo vyštartovalo z parížskeho Letiska Charlesa de Gaulla v stredu o 23.09 h SELČ. Dispečeri s ním stratili kontakt dnes o 02.45 h SELČ ešte predtým, ako dosiahlo egyptský vzdušný priestor. V Káhire malo pristáť o 03.00 h SELČ. 

    Podľa hovorcu egyptského úradu pre civilné letectvo Ihába Raslana, ktorého s odvolaním sa na stanicu SkyNews Arabia cituje agentúra AP, sa lietadlo pravdepodobne zrútilo do Stredozemného mora. Kapitán lietadla mal nalietaných 6000 hodín, jeho kopilot 4000 hodín, pripomína stanica CNN. 

    Lietadlo typu Airbus A320 sa stratilo z radarových sledovacích systémov, keď bolo vo výške 11,3 kilometra nad východnou časťou Stredozemného mora. Spoločnosť EgyptAir medzitým skontaktovala príslušné úrady, nasadené boli pátracie a záchranné tímy. Do pátracej akcie sa zapojilo aj egyptské vojenské námorníctvo. 

    Pátracia operácia je koordinovaná s gréckymi úradmi. Podľa spoločnosti EgyptAir došlo k prerušeniu kontaktu, keď sa lietadlo nachádzalo približne 16 kilometrov pred egyptským vzdušným priestorom. Spoločnosť na Twitteri oznámila, že vydá aktualizáciu, “keď bude k dispozícii viac informácií”. Podľa meteorológov stanice CNN bolo v inkriminovanom čase v Stredomorí jasné a pokojné počasie. 

    - Reklama -