Viac stránkových hodín na úradoch nebude. Vládnej koalícii to stačí

    0
    Rokovacia sála NR SR počas ustanovujúcej schôdze pre VII. volebné obdobie (Autor: SITA)

    Poslanci za SaS a OĽaNO-NOVA neuspeli s návrhom zákona o minimálnom povinnom rozsahu stránkových hodín, ktorým chceli rozšíriť stránkové hodiny vo verejných úradoch. Parlament ich návrh zamietol. Cieľom právnej normy liberálov a Obyčajných ľudí bolo stanovenie minimálneho povinného rozsahu stránkových hodín niektorých subjektov štátnej správy a územnej samosprávy na najmenej tri dni v týždni, v úhrne najmenej 18 hodín. Zároveň chceli stanoviť fixný čas stránkových hodín vo verejných úradoch vždy na stredu v čase medzi 14. až 18. h.

    Právnou normou chceli zákonodarcovia za SaS a OĽaNO-NOVA vytvoriť pre zamestnaných občanov podmienky na vybavenie svojich vecí na úradoch bez toho, aby si museli brať dovolenku.
    Predkladatelia sa domnievali, že predložený návrh nepredpokladá zvýšené nároky na štátny rozpočet, keďže zotrvanie zamestnancov na pracovisku v stredu do 18. h možno kompenzovať napríklad skrátením pracovného času v iný deň, napríklad v piatok alebo posunutím ranného príchodu do práce v stredu na neskoršiu hodinu.

    - Reklama -