Trapas: Angela Merkelová vychvaľovala utečenecký tábor, kde pritom dochádza k sexuálnym zločinom

    0
    Turecký premiér Ahmet Davutoglu a nemecká kancelárka Angela Merkelová v utečeneckom tábore (Autor: SITA)

    Nemenovaný dvadsaťsedemročný pedofil sa podľa dostupných informácií zameriaval predovšetkým na chlapcov vo veku osem až dvanásť rokov. Podľa výpovedí obetí mal počas svojho trojmesačného pobytu v tábore znásilniť až tridsať chlapcov. Jeden z nich pred vyšetrovateľmi vypovedal, že mu pedofil ponúkal za sex menší obnos peňazí. Keď však chlapec jeho ponuku odmietol, chytil ho v kúpeľni a znásilnil ho. Bohužiaľ to pre chlapca nebola posledná prežitá trauma.

    „Druhýkrát mi ponúkol viac peňazí, a keď som zase odmietol, tak mi násilím vyzliekol nohavice a znásilnil ma na záchode. O niekoľko dní neskôr to na mňa skúšal znova, ale utiekol som. Ďalší deň sa mu však podarilo ma dolapiť a zatiahnuť znova na záchod, kde urobil to isté,“ zveril sa chlapec pred súdom. O svojej trýznivej skúsenosti rozprávala aj ďalšia obeť. „Ten muž mi povedal, nech naňho čakám pri záchode, že vraj bude zábava. Sľúbil mi za to peniaze.“

    Celý text si môžete v angličtine prečítať TU

    Obete a ich rodiny sa dlho obávali podať žalobu zo strachu z následkov. Nakoniec sa však osem rodín rozhodlo tento krok urobiť. V súčasnosti prebieha súdny proces a konečný rozsudok by mal súd vyniesť 1. júna. Tureckým novinárom a opozičným politikom však úrady zakázali utečenecký tábor v Nizip, kde sa zdržiava asi 14 000 osôb, navštíviť. Úrady tiež zakázali, aby o pedofilnom škandále hovorili zamestnanci tábora s médiami.

    Všetko nasvedčuje tomu, že Erdoganov režim sa snaží celú túto zahanbujúcu záležitosť skryť pred svetom, aby sa tak neohrozila zmluva medzi Tureckom a Európskou úniou o premiestňovaní utečencov. Na svetlo sa však aj napriek tomu dostávajú znepokojujúce dôkazy. „V tábore sa nachádza asi 85 bezpečnostných kamier, z ktorých 14 mieri na miesta, kde došlo k sexuálnemu obťažovaniu a znásilneniu chlapcov. Keď však súd požiadal vedenie tábora o príslušné záznamy, povedali mu, že žiadne nie sú k dispozícii,“ čuduje sa reportér Erk Acarer z denníka BirGün.

    Obzvlášť pikantný je fakt, že konkrétne tento tábor navštívila 23. apríla tohto roka nemecká kancelárka Angela Merkelová spoločne s prezidentom Európskej únie Donaldom Tuskom a tureckým premiérom Ahmetom Davutogluom. Merkelová chválila tamojšie podmienky a slávnostne otvorila centrum slúžiace na ochranu detí. Nemecká kancelárka si očividne nepraje, aby čokoľvek narušovalo jej dohodu s Tureckom. Avšak Amnesty International už pred časom obvinila Turecko zo zlého zaobchádzania s utečencami. Ankara údajne vracia utečencov proti ich vôli do vojnových zón v Sýrii.

    - Reklama -