Kotlebovci sú neonacisti, tvrdí bývalý skinhed. Ich taktiku vraj dobre pozná

    0
    Christian Picciolini napísal aj knihu s názvom Romatické násilie: memoáre amerického skinheada (Autor: ReproFoto: facebook/Christian Picciolini)

    Američan talianskeho pôvodu sa medzi extrémistov dostal, keď mal 14 rokov. Po dvoch rokoch sa stal lídrom hnutia Chicago Area Skinheads, v ktorom pôsobil osem rokov. Založil aj hudobnú skupinu Final Solution (Konečné riešenie). Po ôsmich rokoch sa rozhodol z morálnych dôvodov extrémistickú komunitu opustiť, oči mu podľa jeho slov otvorila láska k vlastným deťom.

    Picciolini dnes cestuje po svete a venuje sa osvete. Podľa jeho slov sa tvorcovia známeho amerického filmu Kult hákového kríža inšpirovali aj jeho osudom. Dnes so svojou prednáškou vystúpi aj v Banskej Bystrici.

    Pre Kotlebových voličov má Picciolini aj dôležitý odkaz. „Chcel by som im povedať, že im klamú. I keď ich taktika a rétorika už nie je taká extrémna, stále to má základy v neznášanlivosti, násilí a predsudkoch,“ hovorí bývalý skinhed v rozhovore pre Aktuality.sk.

    „Aj my sme učili podobnej taktike – že treba rétoriku zjemniť a netreba na ulici kričať Heil Hitler! Začali sme hovoriť o tom, ako potrebujeme brániť našu krajinu pred imigrantmi. Tvrdili sme, že k nám nemôžu prísť, lebo zničia to, čo sme vybudovali,“ opisuje taktiku pravicových extrémistov človek, ktorý takéto hnutie viedol niekoľko rokov.

    Picciolini dodáva, že neonacisti sa snažia zamerať aj na ľudí v núdzi, nezamestnaných či tých, ktorí majú vážne problémy. „Odkázal by som im teda, že ak volíte týchto ľudí, volíte niekoho, koho naozaj nepoznáte. Oni v skutočnosti sú neonacisti a chcú vytvoriť svet, do ktorého nemusíte patriť ani vy,“ apeluje na voličov ĽSNS bývalý skinhed.  

    - Reklama -