ZMOS čaká snem. Združenie bude meniť svoje stanovy

    0
    Bratislavský hrad (Autor: repro youtube, mg)

    Novelizácia stanov, bilancovanie aktivít a plnenia priorít od minuloročného snemu, ako aj prijatie nových priorít bude hlavnou náplňou v poradí 27. dvojdňového snemu Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS), ktorý sa začína v stredu 18. mája v Bratislave. Ako informoval hovorca združenia Michal Kaliňák, dôležitou témou bude i vyhodnotenie plnenia požiadaviek a námetov regionálnych združení. Na sneme, ktorý sa skončí vo štvrtok 19. mája, sa môžu zúčastniť zástupcovia všetkých 2 741 členských miest, obcí a mestských častí Bratislavy a Košíc a ako hostia ústavní činitelia a predstavitelia ústrednej štátnej správy.

    Súčasťou snemu bude v stredu galaprogram spojený s vyhlásením výsledkov 13. ročníka súťaže Oskar bez bariér a odovzdávaním ocenení v rámci súťaže Komunita priateľská deťom a mladým ľuďom. Cenu Oskar bez bariér združenie každoročne odovzdáva tým obciam či mestám, ktoré budujú bezbariérové prístupy do budov, zdravotníckych zariadení či vytvárajú bezbariérové trasy pre starších a inak znevýhodnených ľudí s cieľom motivovať samosprávy, aby sa angažovali v starostlivosti o zdravotne postihnutých. Ocenenie Komunita priateľská deťom a mladým ľuďom má upozorniť verejnosť na komunity a samosprávy, ktoré sú aktívne a angažované pri vytváraní čo najlepšieho prostredia pre mládež.

    Snem Združenia miest a obcí Slovenska bude možné sledovať aj on-line na webovej stránke ZMOS. Miestom konania bude Kongresová sála Incheby v Bratislave.

    - Reklama -