Turecký prezident Erdogan vydával dcéru. Na svadbe bolo až 6000 hostí

    0
    Turecký prezident Erdogan počas príhovoru na svadbe jeho dcéry Sümeyye (Autor: SITA)

    Erdoganova dcéra Sümeyye (30) sa vydala za 36-ročného Selčuka Bayraktara, ktorý sa podieľa na vývoji prvého tureckého bezpilotného lietadla. Obrad sprevádzali prísne bezpečnostné opatrenia. 

    Nevesta sa vydávala v bielych svadobných šatách, ktoré jej na hlave dopĺňala tradičná islamská šatka. Tú dcéra tureckého prezidenta nosí aj v bežnom živote. Okrem viacerých súčasných i bývalých predstaviteľov Turecka sa na svadbe zúčastnili pakistanský premiér Naváz Šaríf, šéf albánskej vlády Edi Rama, člen trojčlenného bosnianskeho predsedníctva Bakir Izetbegovič či bývalý ministerský predseda Saad Harírí. 

    Erdogan má so svojou manželkou Emine štyri deti. Jeho najmladšia dcéra Sümeyye absolvovala vysokoškolské štúdiá v USA a Británii. Doma v Turecku sa aktívne angažuje v hnutí za práva žien a v minulosti pôsobila aj v rámci vládnej Strany spravodlivosti a rozvoja (AKP). 

    Novomanžel Bayraktar v súčasnosti si robí doktorát na renomovanej americkej vysokej škole Georgia Institute of Technology. Jeho otec je vlastníkom firmy Baykar Makina, významného tureckého výrobcu leteckých a vojenských technológii. 

    - Reklama -