Danka čakajú posledné dva dni péenky. V parlamente sa ukáže už budúci týždeň

    0
    Predseda SNS Andrej Danko (Autor: Archív)

    Predseda parlamentu Andrej Danko sa v pondelok 25. apríla podrobil v Národnom onkologickom ústave operačnému zákroku, pri ktorom mu odstránili časť žalúdka. Operácia prebehla bez problémov a Danka prepustili do domácej starostlivosti už v pondelok 2. mája a nasledujúci pondelok 16. mája má šéf národniarov nastúpiť do práce. „Nikdy som nebol na péenke a nechcem počúvať a čítať, že porušujem liečebný režim,“ uviedol ako jeden z dôvodov svojho rozhodnutia Danko.

    Ako informuje Pravda.sk, hovorkyňa parlamentu Zuzana Čižmáriková sa vyjadrila, že Danko sa cíti dobre a jeho ďalšia liečba si nevyžaduje ožarovanie, rádiológiu ani tabletkovú liečbu. S nástupom národniara do práce sa končí zastupovanie podpredsedom parlamentu Bélom Bugárom. Viac sme o tom písali TU.

    Podľa lekára mal Danko po operácii minimálne dva týždne dodržiavať šetriaci režim a prísnu diétu, lebo po odstránením žalúdka sa postupne zvyšuje veľkosť porcie. Prednosta Kliniky chirurgickej onkológie bratislavského Národného onkologického ústavu Juraj Pechan povedal: Po niekoľkých týždňoch alebo mesiacoch, je to u každého individuálne, sa prechádza na normálnu stravu ako bežný človek.“

    - Reklama -