Vyhoď ho dverami, vráti sa oknom. Hrušovský utŕžil hanbu, no na snem KDH sa nakoniec dostane

    0
    Pavol Hrušovský (Autor: SITA)

    Tento týždeň sa v Nitre konalo stretnutie na okresnom sneme KDH, na ktorom utŕžil hanbu bývalý predseda strany Pavol Hrušovský. Ako píše KonzervatívnyVýber.skdôvodom hanby je nezvolenie Hrušovského za delegáta na plánovanom celoslovenskom sneme, na ktorom sa bude voliť nový predseda strany. Hrušovskému pripadla iba úloha čestného hosťa, takže na snem sa nakoniec dostane. Síce nebude môcť priamo hlasovať za nového predsedu, bude môcť na sneme vystúpiť a svojím prejavom ovplyvniť názor ostatných delegátov.

    Úloha čestného hosťa prislúcha aj ďalšiemu bývalému predsedovi strany Jánovi Figeľovi, ktorý, ako píše KonzervatívnyVýber.sk, má najväčší podiel na vypadnutí KDH z Národnej rady SR. Rovnako však dodáva, že vypadnutie mu asi veľmi neprekáža, keďže príde ako čestný hosť s vysokou funkciou – ako splnomocnenec Európskej únie pre náboženskú slobodu vo svete. O Figeľovej novej funkcii sme písali viac TU.

    Snem sa uskutoční v Ružomberku a zvolí sa na ňom nový predseda strany. Kandidáti sú zatiaľ traja, a to bývalý poslanec Alojz Hlina, riaditeľka gymnázia v Prievidzi Eleonóra Porubcová a málo známy Ladislav Štefanec, ktorý bol členom predsedníctva KDH.

    - Reklama -