Kresťanská udalosť roka. Pápež vyhlási Matku Terezu za svätú

    0
    Pápež František (Autor: SITA)

    Informácia sa nachádzala v oznámení, v ktorom boli uvedené Františkove povinnosti a body programu od júna do septembra. Termín kanonizačnej svätej omše, na ktorej vyhlásia Matku Terezu za svätú, bol už známy, ale nie miesto jej konania. Objavili sa dohady, že omša bude možno slávená v indickom meste Kalkata, ktoré misionárka prijala za svoj domov. 

    Bohoslužba pripadá na predvečer dňa, keď si svet pripomína výročie smrti Matky Terezy z 5. septembra 1997. Zomrela vo veku 87 rokov, dodala tlačová agentúra DPA. 

    Matka Tereza, vlastným menom Agnese Gonxhe Bojaxhiu, sa narodila 26. augusta 1910 v macedónskom meste Skopje. Mala albánsky pôvod a prijala indické občianstvo.

    V roku 1950 založila rehoľný rád Kongregácia misionárok lásky a za svoju prácu získala celosvetové uznanie, vrátane Nobelovej ceny za mier v roku 1979. 

    Matka Tereza bola vysoko váženou osobnosťou po celom svete a jej cesta k svätosti je veľmi rýchla. V novodobých dejinách bol za svätého vyhlásený rýchlejšie len pápež Ján Pavol II., ktorého svätorečili v roku 2014, deväť rokov po jeho smrti. 

    - Reklama -