Európski barbari, narcistická pletkárka. Takto to schytala britská kráľovná v čínskych médiách

    0
    Prezident Číny Si Ťin-pching (Autor: SITA)

    Médiami preletela správa o rozhovore britskej kráľovnej Alžbety s policajtkou Lucy D’Orsiovou, ktorá mala na starosti bezpečnosť čínskej delegácie počas návštevy prezidenta Si Ťin-pchinga vo Veľkej Británii. Kráľovná v ňom konštatovala, že policajtka mala „smolu“, že dostala práve túto službu a že delegácia bola „veľmi hrubá“ k britskej veľvyslankyni.

    To mnohých prekvapilo, lebo kráľovná je známa predovšetkým tým, že si svoje názory necháva pre seba a jej rozhovory sa na verejnosť dostanú len málokedy.

    Čínsky vládny denník The Global Times však situáciu využil na to, aby skritizoval západné médiá, ktoré podľa neho nemali právo niečo také zverejňovať. Podľa nich by bolo „drzé a hulvátske“, keby sa západné médiá rozhodli zverejniť nahrávku úmyselne.

    Ďalej však denník uviedol, že kráľovnino vyhlásenie nebude mať žiadny vplyv na vzťahy oboch krajín.

    „Nezdvorilé narcistické pletkárky v médiách, ceniac si svoje tesáky, stále nesú stopy neuhladenosti barbarov. Veríme však, že trvalým kontaktom s 5 000 rokov starou civilizáciou Východu (Číny) budú robiť pokroky,“ uvádza sa v texte.

    Čínske ministerstvo zahraničia výroky britskej kráľovnej „banalizovalo“ a návštevu prezidenta v Británii označilo za „nesmierne úspešnú“.

    Celý text si môžete prečítať TU.

    - Reklama -