Krajský predseda ĽS NS pred súdom. Zabite toho negra, kričal Medvecký počas útoku na cudzinca

    0
    Andrej Medvecký (Autor: Facebook Andrej Medvecký)

    Incident sa stal pred podnikom Imperia v Námestove. Podľa očitých svedkov práve Andrej Medvecký inicioval napadnutie Lennyho Cruza. Po výkrikoch: „Zabite toho negra, nemá tu čo robiť, toto je tvoj koniec!“ si naňho kľakol a bil ho päsťami. Zároveň Jozef M. kopal Lennyho do brucha a hlavy. Lenny Cruz sa po tejto bitke musel liečiť 30 dní a ako uviedol, prišiel aj o prácu v Rakúsku. Obžalovaní Andrej aj Jozef M. tvrdia, že žiadna bitka nebola a sú nevinní.

    Zbitý Lenny Cruz žiada za ujmu na zdraví odškodné 10-tisíc eur. Pochádza z Dominikánskej republiky a pracuje a žije v Rakúsku so Slovenkou z Hornej Oravy. V Suchej Hore boli v novembri 2014 navštíviť rodičov partnerky a v Námestove sa boli zabaviť na diskotéke. 

    Žilinský krajský predseda a člen predsedníctva strany Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko Andrej Medvecký bol v marcových parlamentných voľbách zvolený do Národnej rady SR, po medializácii súdneho procesu sa však mandátu vzdal. Dnešné pojednávanie sa začne o 12:00 a očakáva sa aj vynesenie rozsudku.

    Za výtržníctvo a ublíženie na zdraví hrozia obžalovaným jeden až tri roky väzenia. Andrej Medvecký je aktuálne v podmienke. Vlani v marci bol právoplatne odsúdený za ohrozenie pod vplyvom návykovej látky. Za alkohol za volantom dostal šesť mesiacov s podmienečným odkladom na dva roky. 

    - Reklama -