Gól do vlastnej brány? Futbalový štadión zaplatíme všetci. Výhodné to bude najmä pre podnikateľa blízkeho vládnej strane, tvrdí komentátor

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

    Štát futbalový štadión zafinancuje sumou 27 miliónov eur, pričom po jeho zhotovení ho odkúpi za 75 miliónov eur. Budú sa teda naň skladať daňoví poplatníci. Pôvodne však malo byť všetko inak. Ako pripomína Dag Daniš, za ministra Draxlera mal štát štadión nielen postaviť, ale ho aj vlastniť.

    „Kmotríkovi ľudia údajne už v zime prišli s nápadom, aby štadión nestaval štát, ale Kmotríkova firma. Neprešlo to cez ministra, resp. cez Ficovu vládu. Odvtedy sa však veľa zmenilo. Kmotríkova TA3 intenzívne podporovala SNS. Po voľbách SNS vstúpila do tretej Ficovej vlády. Obsadila ministerstvo školstva (ktoré má v gescii aj šport). A zrazu to ide presne podľa predstáv a záujmov podnikateľa Kmotríka,“ píše komentátor.

    Akoby to nestačilo, projekt sprevádza viacero pochybností. Je otázne, či Bratislava naozaj potrebuje takýto megalomanský štadión a či sa projekt dokáže uživiť. Existujú zároveň obavy, že sa všetko predraží, pričom bizarný je aj spôsob, akým bola spolupráca medzi Kmotríkom a štátom v tomto prípade nadviazaná. Býva totiž zvykom, že pri takýchto štátnych projektoch si štát súkromného partnera vyberá. „Tu to bolo akosi naopak. Kmotrík ovládol pozemky pod štadiónom. Zhodou okolností mestské… Vybral si architekta. Nakreslil si ,svojštadión. A nakoniec si vybral vládu, ktorá jeho pekný projekt pekne preplatí,“ dodáva Daniš.

    Celý komentár nájdete TU.

    - Reklama -