VIDEO Horšie ako vojnová zóna! Reportér opisuje hrôzy prežité v prisťahovaleckej štvrti v Štokholme

    0
    Utečenecký tábor. Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

    Ako pripomína Breitbart, podobnú skúsenosť mal prednedávnom v Štokholme austrálsky televízny štáb. „Novinári z nórskeho televízneho kanálu NRK práve robili rozhovor so švédskym ekonómom Tinom Sandandajim, keď k nim prišli moslimskí muži a začali sa im vyhrážať,“ uvádza Breitbart. O incidente na svojom facebookovom profile informoval samotný 35-ročný Sandandaji, ktorý je kurdsko-švédskeho pôvodu a do krajiny prišiel spoločne so svojimi rodičmi v roku 1989.

    „Tí ľudia boli čím ďalej, tým viac agresívni a začali na nás v arabčine čosi pokrikovať. Keď všetko nasvedčovalo, že dôjde k fyzickému útoku, rozhodli sme sa miesto z dôvodu našej bezpečnosti radšej opustiť,“ napísal Sandandaji, ktorý je známy svojím kritickým postojom voči liberálnej prisťahovaleckej politike uplatňovanej švédskou vládou. V prísne politicky korektných švédskych médiách má povesť „kontroverzného“ jedinca.

    Na webových stránkach nórskej televízie NRK bol zverejnený krátky úryvok z rozhovoru, v ktorom je jasne vidieť, ako sa jeden z moslimských agresorov vyhráža tvorcom rozhovoru zastrelením. Rozhovor viedol Anders Magnus, ktorý má skúsenosti ako vojnový reportér z Afriky i Blízkeho východu. Napriek tomu bol incidentom vo švédskej kaviarni zaskočený. „Bolo to skutočne desivé. Moslimských agresorov je tam veľké množstvo a polícia nám hovorila, že aj po nej bežne hádžu kamene.

    Podľa Magnusa to v okolí kaviarne vyzeralo ako vo vojnovej zóne. „Bol to veľmi nepríjemný deň v práci,“ dodal očividne otrasený novinár. S nepríjemnou skúsenosťou sa zveroval tiež kameraman NRK Mohammed Alayoubi. „Tí mladí ľudia boli značne agresívni. Nemali vôbec žiadny rešpekt ani pred políciou. Hádzali na nás kamene aj napriek tomu, že sme stáli vedľa policajtov. Jeden z nich mohol vážiť pokojne kilogram. Keby niekoho zasiahol, mohol dotyčný pokojne zomrieť.

    K incidentu došlo na neslávne preslávenom predmestí Štokholmu Husby, ktorému sa občas hovorí Malé Mogadišo. Až 80 percent populácie v tejto chudobnej štvrti tvoria migranti. Ako uvádza Breitbart, pred tromi rokmi sa tu konali obrovské nepokoje, ktoré trvali deväť dní. Zúriví prisťahovalci pri nich zdemolovali 150 vozidiel a spôsobili škodu 9,5 milióna dolárov. Nepokoje vypukli po tom, ako postarší prisťahovalec ohrozoval nožom okoloidúcich a bol smrteľne postrelený políciou.

    Zdroj: YouTube/Novinári z NRO robia rozhovor so švédskym ekonómom Tinom Sandandajim.

    Celý text v angličtine nájdete TU.

    - Reklama -