Prezidentský palác treba dať do „pucu“. Dlažba hrá päťdesiatimi odtieňmi sivej. Stihne sa to do predsedníctva?

    0
    Prezidentský palác (Grasalkovičov palác) na Hodžovom námestí v Bratislave (Autor: SITA)

    K otázke stavu budovy sa vyjadril hovorca prezidenta Andreja Kisku Roman Krpelan. „Rekonštrukcia Prezidentského paláca sa realizovala pred viac ako 20 rokmi. Dlažba na prednom aj zadnom nádvorí je vplyvom počasia a nekvalitou materiálu taká zanesená, že ju nie je možné vyčistiť. Časť nádvoria je čierna, časť sivá a časť biela, hoci ide o rovnaký povrch,“ prezradil.

    Kancelária prezidenta v novembri minulého roka zaslala médiám sériu fotiek, ktoré mali dokazovať materiálne nedostatky na Paláci. „Považujeme za nevhodné, aby sme vítali zahraničné delegácie na špinavej dlažbe a pri opadanej omietke,“ dodáva hovorca. Rekonštrukcie sa dočkala napríklad omietka a garážová brána na Karáčoniho paláci.

    Na hlavnej reprezentačnej budove – Prezidentskom paláci na Hodžovom námestí, rekonštruovali krov a uskutočnili údržbárske a maliarske práce. Krpelan informoval, že všetky rekonštrukcie boli vykonané z bežných výdavkov kancelárie prezidenta a zatiaľ sa vyšplhali na sumu približne 250-tisíc eur. Všetky rekonštrukcie sa zrejme do začiatku predsedníctva uskutočniť nepodarí. O stave Prezidentského paláca informoval portál Aktualne.sk.

    - Reklama -