Ďalšie štiepenie hlasov maďarských voličov? Šepká sa o vzniku novej politickej strany

    0
    Zsolt Simon, bývalý podpredseda strany Most-Híd (Autor: Most-Híd)

    Už nejaký čas sa šepká o vzniku novej politickej strany, ktorá by mala byť maďarská a na jej čele by mal stáť odídenec z Mosta-Híd Szolt Simon. Podľa informácií, ktoré priniesla Pravda.skprvýkrát vznik novej maďarskej strany naznačil šéf Mosta-Híd Béla Bugár v sobotňajšom rozhovore pre Pravdu. „Otázne je, čo bude s ďalšou maďarskou stranou, o vzniku ktorej sa šepká,“ povedal Bugár.

    Zvesti o vzniku novej strany potvrdil aj ďalší poslanec zo strany Most-Híd Gábor Gál. „Počul som už o tom, ale neviem, čo je na tom pravdy. Ak si ju chce založiť, každý má na to právo. Simon mal vždy také ambície, keby sa tak naozaj stalo, osobne by ma to neprekvapilo,“ vyjadril sa Gál.

    Poslanec Simon sa k novej strane vyjadril nejasne. „Neviem, čo sa šepká, ja relaxujem,“ poznamenal stroho. V marcových voľbách kandidovali do parlamentu tri maďarské strany, a to Most-Híd, SMK a Maďarská kresťanskodemokratická aliancia, preto ak sa informácie potvrdia, bude sa o hlasy obyvateľov južnej časti Slovenska uchádzať už štvrtá politická strana.

    - Reklama -