Dostaňte ma preč, mučia ma tu, prosila indická slúžka saudskarabských šejkov. Už je mŕtva. Poznáme hrozné detaily

    0
    Saudský princ Majed bin Abdullah bin Abdulaziz Al Saudí (Autor: SITA)

    So Saudskou Arábiou sa opäť spája smrť a sexuálne násilie. Tentoraz sa obeťou stala 25-ročná Indka, ktorá si bola v krajine privyrobiť ako slúžka bohatých šejkov. Asima Khatoonová bola podľa úradov v krajine ilegálne, pretože jej pred časom vypršali víza.

    Je však otázne, či v púštnom kráľovstve ostala dobrovoľne, jej rodina totiž tvrdí, že Asima im pred pár týždňami volala s prosbami o pomoc. Tvrdila, že ju fyzicky aj duševne zneužívajú. Pomôcť svojej občianke sa snažil aj indický štát Telangana a indické ministerstvo zahraničných vecí.

    „Išla tam za prácou a ubližovali jej. Držali ju zamknutú v miestnosti bez jedla a vody. Povedala, že ju mučia, a prosila nás, aby sme ju za každú cenu dostali domov,“ povedali médiám Asimini príbuzní. Podľa telanganskej polície okolnosti smrti mladej ženy zatiaľ nie sú známe. „Pracovala tam 4 mesiace a neskôr mala podľa všetkého zdravotné problémy. Nikto nám zatiaľ nepotvrdil, či išlo o incidenty, napísali sme však žiadosť o prístup k detailom o prípade na konzulát a tiež saudskoarabskej vláde,“ citujú News 18 inšpektora Ramesha, ktorý Asiminu vraždu vyšetruje.

    Činia sa aj diplomati 

    O prípady znásilnených či zavraždených slúžok nie je v spojitosti so Saudskou Arábiou núdza. Diplomatickým svetom nedávno otriasla brutálna vražda sekretárky v saudskoarabskom konzuláte v Rumunsku. Veľvyslanec Abdulrahman I. Al Rassi mal sexuálne zneužiť a neskôr aj zavraždiť 25-ročnú Ioanu Veliscuovú. Študentka medicíny si privyrábala ako administratívna pracovníčka práve v saudskoarabskej ambasáde. „Podľa predbežnej pitevnej správy bola obeť sexuálne zneužitá a potom zaškrtená opaskom. Ioanino telo našli plávať v rybníku v oblasti Grozavesti, necelých 40 kilometrov južne od Bukurešti,“ povedal rumunský minister zahraničných vecí Lazăr Comănescu. Pre diplomatickú imunitu nemohli rumunské policajné zložky páchateľa zadržať. Viac o vraždiacom diplomatovi si môžete prečítať TU.

    Podobné utrpenie zažili aj dve Nepálčanky, matka s dcérou, ktorým sa, našťastie, podarilo vyviaznuť živým. Obe ženy pracovali ako slúžky v byte saudskoarabského veľvyslanca v meste Gurgaon v Indii. Matka s dcérou, ktorým sa nakoniec z bytu hrôzy podarilo utiecť, boli podľa Times of India denne znásilňované aj siedmimi mužmi naraz a dokopy sa na nich vystriedalo okolo 20 diplomatových priateľov. Veľvyslanec mal využívať chvíle, keď bola jeho manželka s dcérou na nákupoch, a okrem znásilňovania sa vyžíval aj vo vyhrážkach smrťou či brutálnom zaobchádzaní so svojimi zamestnankyňami.

    A nezaostáva ani princ

    V tomto smere vyznieva pikantne aj správa o „dovolenke“ princa Majeda bin Abdullaha bin Abdulaziza Al Saudiho v Beverly Hills. Zadržali ho pre užívanie kokaínu a vydieranie niekoľkých slúžok. Tie mal pod hrozbou smrti nútiť, aby sa pozerali na jeho homosexuálny styk s iným mužom. Vrcholom správania dvadsaťdeväťročného syna nedávno zosnulého kráľa malo byť, že sa pod podobnými vyhrážkami na tri slúžiace ženy dokonca pokúšal vymočiť. Člen saudskoarabského panovníckeho rodu si mal prenajať luxusnú rezidenciu za 37 miliónov dolárov a tri dni tam s priateľmi mali mať divokú párty s alkoholom, drogami a ženami. Polícia po sťažnostiach princa zadržala, prokurátor však obvinenie z ublíženia na zdraví, obmedzovania osobnej slobody a sexuálneho obťažovania zmietol zo stola pre nedostatok dôkazov. Viac si môžete prečítať TU

    - Reklama -