Rastislav Blaško: Kedy nám EÚ zruší slovenský parlament?

0
Vlajka EÚ (Autor: SITA)

Čo keď vopred naaranžovaná aktivita poslankyne Simony Petríkovej, aby si poslanci mohli so sebou vodiť do rokovacej sály svoje deti, zapadá do strategického plánu na zrušenie národných parlamentov v členských štátoch EÚ?

Každopádne treba poznať pozadie poslankyne Petríkovej, kam chodí po rozumy a kto doteraz financoval jej aktivity na čele istého združenia. Búrlivé diskusie o tom, či poslanci môžu vstupovať so svojimi deťmi do rokovacej sály parlamentu,  čoskoro utíchnu. Poukázali však na iné vody, ktorých tok už niekto iný naprojektoval.

Cieľom tohto projektu je zrušenie národných parlamentov v členských štátoch Európskej únie. Alebo aspoň ich degradácia na zastupiteľský zbor s minimom legislatívnych právomocí. V tejto dobe sa o tom len ticho šepká a najmä utajuje. Aby nevznikla panika a odstredivé tendencie v členských štátoch EÚ. Právomoci chcú presunúť z národných parlamentov a vlád ešte viac do rúk Európskeho parlamentu a Európskej komisie.

Otvárať tému, o ktorej sa v súčasnosti verejne nediskutuje, ale už ju niekto v pozadí projektuje, je pre niekoho odvážne. Kto však nevie čítať dianie v Európe a vo svete,  je dokonca nepochopiteľné. Napriek tomu, že Viktor Orbán robí kroky proti prílivu nelegálnych migrantov, dal pred časom zmeniť oficiálny názov našich južných susedov – Maďarská republika je už len Maďarsko. Alebo v Českej republike priam nepochopiteľne začínajú používať anglický názov Czechia, z čoho časom vznikne počeštené Česko. A to už tento názov bratia Česi a Moravania zavrhli. A viete si predstaviť, že Slovenská republika stratí z názvu slovo „vec verejná – res publica“, a bude iba Slovensko? Nie? Stane sa to vtedy, keď Národná rada Slovenskej republiky odovzdá svoje posledné právomoci Európskemu parlamentu a zostane iba akýmsi verejným zhromaždením bez možnosti niečo reálne ovplyvniť. Preto sa nečudujte, že akýmsi testom reakcií slovenskej verejnosti je zistiť, pod zastieracím emocionálnym rúškom práv žien a detí, či možno začať zdegradovať slovenský parlament tým, že sa na zasadnutie umožní prístup do rokovacej sály deťom poslancov. Čo môže pokračovať žiadosťou o prístup domácich zvieracích miláčikov poslancov? Caligula by sa iste potešil, že našiel v slovenskom parlamente nasledovníkov, ktorí by umožnili na zasadnutí parlamentu dokonca prítomnosť koňa!?  Čo keď však novodobí Caligulovia sedia niekde inde…

Kto vie čítať históriu a geopolitiku, vie o čom píšem. Samozrejme, v únii sú oveľa väčší hráči, akými sú najmä Nemecko, Francúzsko a Veľká Británia.  Ale aj nadnárodné monopolné korporácie, rodinné klany a iné zoskupenia. V júni bude prebiehať boj o Britániu, či bude zviazaná úniou, alebo si bude robiť veci po svojom.  Výsledok referenda nás osudovo ovplyvní viac, ako si chceme pripustiť.  Ďalším krokom smerom k centralizovanému superštátu Európskej únie, neskoršej svetovláde a novému svetovému poriadku bude likvidácia národných parlamentov a národných vlád členských štátov EÚ.  Otázkou je, či a ako sa tomu dá zabrániť. Ak zostaneme iba v postavení nemohúcich štatistov, o desať- pätnásť rokov to môže byť realita.

A čo si o tom myslíte vy?

- Reklama -