Minister infarktujúceho rezortu v akcii. Resuscituje Druckerov tím slovenské zdravotníctvo z mdlôb?

    0
    Minister zdravotníctva Tomáš Drucker (Autor: SITA)

    Šéfom tohto nechválne známeho rezortu je Tomáš Drucker, ktorý si ho vzal pod palec od marca. Práve Druckera Robert Fico poveril vzkriesením Slovenskej pošty, ktorú vyviedol z červených čísel. Nový minister má skúsenosti aj v zdravotníctve. Viedol napríklad zlučovanie súkromných a štátnych zdravotných poisťovní a podieľal sa aj na projekte elektronického zdravotníctva. Na post štátnej tajomníčky zasadla pedagogička a lekárka Andrea Kalavská. Špecializuje sa na tropickú medicínu a pôsobila aj v krajinách ako Južný Sudán či Kambodža. Pracovala aj na Internej klinike na Kramároch v Bratislave a Poliklinike cudzokrajných chorôb. Druhým tajomníkom sa stal v medicíne určite nemenej skúsený Stanislav Špánik, ktorý sa už dlhé roky zameriava na onkologické ochorenia a pôsobil v Onkologickom ústave sv. Alžbety.

    Vedúcim služobného úradu ministerstva zdravotníctva sa stal Jozef Ráž, ktorý pracoval aj v rezorte obrany, no napríklad aj na Slovenskej pošte. Riaditeľom sekcie zdravia sa stal Mario Mikloši, ktorý už predtým pôsobil v zdravotníctve napríklad ako štátny tajomník. Na post riaditeľa Sekcie farmácie a liekovej politiky zasadol Adam Hlôška, ktorý ho už dobre pozná aj z čias ministrovania Richarda Rašiho. Ďalším členom Druckerovho tímu sa stal aj Viktor Očkay, ktorý v minulosti sedel aj v predstavenstve Všeobecnej zdravotnej poisťovne a v súčasnosti je riaditeľom Sekcie financovania.

    Generálnym riaditeľom VšZP je zatiaľ Miroslav Vaďura, ktorého má nahradiť Miroslav Kočan. Ďalej predsedom Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou je lekár-ortopéd Tomáš Haško, riaditeľom Národného centra zdravotníckych informácií je Peter Blaškovitš, riaditeľom Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv je Ján Mazag, hlavným hygienikom SR a vedúcim služobného Úradu verejného zdravotníctva je Ivan Rovný, riaditeľom Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR je Ján Murgaš a rektorom Slovenskej zdravotníckej univerzity je Peter Šimko. O zložení rezortu zdravotníctva a organizácií, ktoré sú jeho súčasťou, informoval portál Aktuality.sk.

    - Reklama -