Streľba na slovenských hraniciach. Policajti postrelili utečenku. Prevádzača chytili v lese

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

    Podľa informácií  jedno zo štyroch áut odmietlo colníkom zastaviť, preto sa ho snažili zastaviť pomocou streľby, pri ktorej bola postrelená jedna migrantka do chrbta. Mala byť zasiahnutá obličky. Zadržaných migrantov odovzdali colníci Národnej jednotke boja proti nelegálnej migrácii.

    Na slovensko-maďarskú hranicu prúdi čoraz viac migrantov po tom, ako Rakúsko začalo prísnejšie strážiť svoje hranice s Maďarskom. Prevádzači sa snažia obísť Rakúsko cestou cez Slovensko a Českú republiku. Ich trasy smerujú do Nemecka.

    „Postrelenú utečenku zasiahli na zadnom sedadle auta. Previezli ju do nemocnice. Ostatných 10 utečencov do tábora v Medveďove,“ píše RTVS na svojom Facebooku.

    Ohrození colníci

    Hovorkyňa Finančnej správy Patrícia Macíková informovala, že prevádzači počas nočného zásahu colníkov ohrozovali. „Vodič jedného neuposlúchol a to ani po varovnom výstrele. Motorové vozidlo zastavilo až po tom, ako mu colníci prestrelili pneumatiky,” uviedla.

    Incident sa udial v noci pri obci Medveďov. Približne okolo pol jednej nadránom colníci námatkovo kontrolovali prechádzajúce autá, keď sa k nim od štátnej hranice s Maďarskom priblížili štyri motorové vozidlá. Pred vjazdom do Veľkého Medera ich hliadka vyzvala na zastavenie.

    Traja vodiči výzvu poslúchli a colníci zistili, že autá sú plné pravdepodobne utečencov.

    „Štvrté motorové vozidlo výzvu neuposlúchlo a prudkým manévrom sa snažilo ujsť. Šofér svojím konaním ohrozil troch colníkov. Prevádzača sa snažili zastaviť najskôr varovnými výstrelmi. Keď ani potom nezastavil, colník opakovane vystrelil. Auto následne zastavila po približne 400 metroch policajná hliadka. Malo prestrelené zadné pneumatiky, pričom došlo k zraneniu jedného cestujúceho. Zranenú osobu ošetrila rýchla zdravotná pomoc,” dodala pre tvnoviny.sk Macíková.

    Žena pod nožom v Dunajskej Strede

    Dvadsaťšesťročná pacientka, ktorá pochádza zo Sýrie, je už po operácii a v stabilizovanom stave. Prijatá bola do nemocnice v Dunajskej Strede. Lekári jej vybrali z chrbta projektil.

    V nemocnici ošetrili ešte dvoch ďalších utečencov, obaja mali byť dehydrovaní. Po ošetrení ich prepustili a previezli k ostatným zadržaným utečencom do tábora v Medveďove.

    Podľa najnovších zistení, prevádzači pochádzajú z Maďarska a Rumunska, utečenci zo Sýrie a Afganistanu.

    Viac informácií zisťujeme.

    Zdroj: RTVS

    - Reklama -