Nezmysel a prejav komplexu viny. Takto sa obula exposlankyňa do Bugára

    0
    Mária Ritomská skladá poslanecký sľub na ustanovujúcej schôdzi NR SR. (Autor: SITA)
    Exposlankyňa Ritomská sa pýta, prečo Bugár znevažuje poslanie ženy ako matky a prečo porušuje zákon a nenechá poslankyňu Petrík doma na materskej, ako jej to legislatíva umožňuje. „Pani Nicholsonová prišla s návrhom, že vzhľadom na to, má dosť veľké kancelárie, ponúkla jednu kanceláriu na takéto účely. Aj ona sama bude mať potomka, a tak by tam aj svoje dieťa chcela takto mať,“ uviedol Bugár.
     
    Všetky matky majú podľa Ritomskej veľmi ťažkú prácu a potrebujú preto uznanie a rovnako aj poslankyne. „Spraviť v parlamente detský kútik, to je nezmysel, ktorý nemá oporu v histórii, je to prejav komplexu viny, kŕmeného naším politickým systémom tvoreným populistickými politikmi,“ píše Ritomská na svojom blogu. 
     
    Podľa bývalej poslankyne, ktorá opustila klub OĽaNO, sa z našej krajiny stáva miesto, kde si človek už nebude môcť byť ničím istý. „Jedna vec je jasná, pán podpredseda parlamentu Bugár: mamičky potrebujú uznanie a pozornosť. Zatiaľ ste im to za 26 rokov budovania demokracie neposkytli,“ píše Ritomská. 
     
    Detský kútik nie je podľa exposlankyne ten najpálčivejší problém, ktorý trápi Slovákov. „Denne treba riešiť dôležitejšie veci občanov ako detský kútik pre matku, poslankyňu, ktorú chráni zákon. V parlamente, kde prijímate zákony, tam ich porušujete v priamom prenose. Radšej pomôžte matkám, aby mali zabezpečenú prácu, keď sa vrátia z rodičovskej dovolenky. Aby zamestnávateľ neporušoval Zákonník práce,“ odkazuje poslancom Ritomská. 
     
    Celý text si môžete prečítať TU.
     
    - Reklama -